maandag 23 april 2012

Lenteloop in het zonnetje!

Op zaterdagochtend 21 april ziet het er weinig lenteachtig uit. Sterker nog: het regent het pijpenstelen als Agnes en Martine het parcours voor de Lenteloop 2012 uitzetten. Tot op de draad nat voorzien zij het Lenteloop-parcours alvast van rood-wit afzetlint.

Op basis van Buienradar en WeerOnline wordt rond het middaguur besloten, terwijl het opnieuw of nog steeds regent, de aansluitende Lenteborrel toch te verplaatsen naar het huis van trainster Agnes.
Gelukkig voor de loop klaart het vanaf half 3 een beetje op. En tegen de tijd dat de Lenteloop om 15.30 uur start, breekt een heerlijke lentezon door.

Zo'n 30 Duinlopers verschijnen in de namiddag aan De Bleek voor de peptalk en warming-up onder leiding van trainer Peter. Om 15.30 uur knalt een ballon en dat is het startschot voor de 10 en 6 km. Het parcours voert over verharde en onverharde paden, slingerend door het veld en stampend door het duin. De 6km lopers slaan in het duin rechtsaf en krijgen nog een pittige klim voor de kuiten. Om daarna heuvel af weer uit te komen bij de Van Oldenborghweg. Dan is het nog zo'n 400 meter naar de finish. Ellis, Annemiek, Judith met loopmaatje en Reina finishen na 35 - 45 minuten. En daar wordt hen een welverdiende medaille omgehangen.


Voor de 10km Duinlopers wacht het strand. Daar schuilt een uitdaging in verband met opkomend tij en mulle tractorsporen in het zand vanwege de opbouw van de strandhuisjes. De wind in de rug helpt enigszins, maar het is best zwaar. Na een korte omweg via de duinen gaat de groep vervolgens via de Bloedweg heuvel-af op weg naar de finish bij De Bleek. Frank Dekker komt na zon 53 minuten als eerste over de finish met in zijn kielzog Robert van Boerdonk. Chris, de man met de bretelsen,  is winnaar in galant zijn: elk klaphek wordt door hem opengehouden voor de lopers achter hem. De dames Duinlopers volgen zeer vlot op de finishende heren en kunnen een globale eindtijd van 1.00 - 1.10 uur noteren. Een wel hele speciale Duinloper, het hondje van Liesbeth, haalt moe maar kwispelend de finish en krijgt terecht ook een medaille omgehangen. Tot slot komt "bezemwagen" Peter, met alle rood-wit plastic parcouraanduiding onder zijn shirt gepropt, als hekkensluiter over de streep.
Iedereen heeft een geweldige loop gelopen. Elke Duinloper is tot het gaatje gegaan en heeft zijn of haar grenzen verlegd. Elke Duinloper heeft een geweldige persoonlijke prestatie neergezet. Iedereen heeft een borrel en een borrelhap meer dan verdiend.

Aan De Dresch 2 staat alles voor een gezellige Lenteborrel klaar, met dank aan gastheer Peter.  Het bier is koud, de wijn op temperatuur en samen met de door velen zelf bereidde hapjes smaakt alles overheerlijk en is de sfeer opperbest.

De Lenteloop is het eerste "Duinlopers-evenement". Op naar een volgende uitdaging!

PS: de eerste foto's staan online. Zie hiernaast!