maandag 24 september 2012

Dam tot Damloop 2012

Een aantal dappere Duinlopers heeft zondag 23 september jl. weer óf voor de eerste keer de Dam tot Damloop gelopen. 10 Engelse mijlen oftewel 16,1 kilometer.

In tegenstelling tot de buitengewoon natte 2011-editie was het dit jaar prachtig loopweer. Niet te koud, niet te warm, niet te zonnig, niet teveel wind en geen druppel regen.

De Duinlopers hebben bewezen ook op het harde asfalt hun kilometers te kunnen maken. De snelste  Duinloperdame is Ellis (1.25.30), op de voet gevolgd door Marielle (1.25.56). Als eerste Duinloperheer finisht Robert van Boerdonk, in exact dezelfde tijd als Marielle (1.25.56). Zij troffen elkaar in het startvak en hebben elkaar de gehele loop scherp gehouden. Debutante Louk Messing finisht in een geweldige 1.27.47. Eveline loopt ook een formidabele tijd: 1.30.14. René wordt voorbij de helft op zijn tenen getrapt door een mede-loper en komt ongelukkig ten val. Bont en blauw finisht hij toch in een tijd van 1.29.54. Paul is in de reportage op RTV Noord-Holland gespot; hij is na 1.35.03 klaar. Maaike komt na 1.46.34 over de eindstreep. Ook zij heeft het tóch maar gedaan en dat met een knie die ze een week geleden nog zeer ongelukkig stoot aan een scherpe hoek van een meubelstuk. Tot slot heeft onze zaterdag-Duinloopster Ina deze DtotD-loop in 1.48.19 volbracht; een fantastische prestatie.

Iedereen mag ontzettend trots op zichzelf zijn. Agnes en Peter zijn in elk geval supertrots op jullie! Enne .... nu door naar de Halve van Egmond?!

Het uitslagenlijstje is ook te zien op het tabblad Uitslagen

PS: als er Duinloperprestaties ontbreken in dit stukje, mail het dan snel naar deduinlopers@gmail.com