maandag 8 april 2013

Hardlopend ontwaken met de BreakFAST Run!

Om 08.00 uur zaterdagochtend 6 april verzamelden zo'n 45 hardlopers zich aan de rand van het bos in Bakkum voor de Duinlopers BreakFAST Run. Het was nog koud, maar de zon piepte voorzichtig door het wolkendek heen.

Er waren 2 routes uitgezet: 7km en 10km. Beide routes slingerden zich door het prachtige PWN bos- en duingebied.

Na een gezamenlijke warming-up o.l.v. trainer Peter ging de hele groep om 08.15 uur van start.

Elke loper liep zijn eigen race over de voornamelijk onverharde paden. Door de aanhoudende droogte waren sommige zandpaden een ware uitdaging, vooral als het duin-op ging. Net als bij de Snertloop (najaar 2012) hadden we ook deze editie een aantal eigenzinnige lopers; lopers die op de route een pijltje of een bordje gemist hadden en een beroep moesten doen op het eigen richtingsgevoel om de weer op het juiste pad te geraken. Dat mocht voor niemand de pret drukken.
Bij de finish was er voor iedereen een glimmende herinnering en sportdrank of water om de eerste dorst te lessen. Ook voor twee wel hele speciale Duinlopers: hond Pammie en hond Charlie.

Evenals bij voorgaande Duinlopers hardloopevenementen was er nóg een beloning als men over de finish was. Voor alle hardlopers was ondertussen door "Cater" Peter en dochter Marit in het open veld een compleet ontbijtbuffet klaargezet: lekkere belegde broodjes, zelfgebakken cupcakes en appeltaart, verse croissants en smakelijk fruit. In de zon bleven de Duinlopers, de vrienden van de Duinlopers en Leo's Loopgroep nog lang gezellig napraten.

De gemene deler tussen de deelnemers aan de BreakFAST Run is van sportieve en sociale aard. Het is de drive om een individuele sportprestatie neer te willen zetten en tegelijkertijd onderdeel te willen uitmaken van een loopgroep die elkaar sportief stimuleert en motiveert. Door aan te moedigen nét een stap harder te gaan. Door te overtuigen die laatste moeilijke km naar de eindstreep tóch door te zetten of door op de laatste meters alsnog de competitie met je loopmaatje aan te gaan en samen in volle eindsprint te finishen. Maar even belangrijk bij deze recreatieve Duinloper is de wederzijdse sociale belangstelling en het ongedwongen "praatje pot".

Dat smaakt naar meer (en nog een keer?!).
Noteer daarom alvast in je agenda: zaterdagmiddag 9 november 2013 Duinlopers Snertloop!

Tot slot: via Uitslagen is ieders (globale!) persoonlijke eindtijd terug te vinden en via het rechterkader kan nagenoten worden van de foto's (met dank aan Leo; hij heeft de foto's onderweg gemaakt!).

PS: laat het s.v.p. weten (via deduinlopers@gmail.com) als je je naam onverhoopt mist in de Uitslagenlijst