donderdag 16 mei 2013

Alkmaar City Run by night geweldig leuk!

Op woensdagavond 8 mei is de binnenstad van Alkmaar het toneel van de eerste editie Run & Swing, de Alkmaar City Run by night.

Vanuit de Duinlopers is er natuurlijk ook een aantal enthousiaste dames die een startbewijs hebben bemachtigd voor deze unieke avondrun.

De dames verkleden zich relaxed in de indrukwekkende Grote Sint Laurenskerk (dat is eens een gehele andere kerkbeleving?!) en de rijen voor het kerkelijk damestoilet vallen gelukkig mee. Iedereen kan ontspannen haar zenuwplasje doen. Natuurlijk omhangen ze zich ook met allerhande fluoriserende prullaria.

Vanuit de kerk stappen ze direct het bomvolle startvak binnen. Als om exact 21.00 uur het startschot klinkt, duurt het even voordat onze Duinlopers over de startlijn gaan en hun persoonlijke tijd gaat lopen. Wat een geheel andere beleving: hardlopend door de winkelstraat waar je gewend bent te slenteren. De aanlokkelijke etalages worden door hun eigen snelheid niet meer geregistreerd. De blik is naar voren gericht; anticiperend op hobbels, bobbels en bochten. Kijkend naar de cadans van de hollende menigte en het ritme en tempo van een potentiële "haas". Hardlopend over de grachten, door het Kennemerpark, over de gezellige avondkaasmarkt op weg naar het Kerkplein om dit rondje vervolgens nog een keer te doen.

Onze Duinlopers lijken vleugels te hebben, want ondanks een uitverkocht evenement en dus veel mede-hardlopers op het parcours, gaan ze als de brandweer. De enthousiaste supporters (veel bekenden natuurlijk) die langs bijna het gehele parcours staan en elke loper aanmoedigen, zullen ook extra energie gegeven hebben.

De dames Duinlopers hebben allemaal geweldig lekker en leuk gelopen. Ieder heeft een individuele prestatie van formaat neergezet en allemaal genieten ze nog lang van de gelukshormonen die door het lijf razen!

Wil je weten welke snelle tijd er door ieder is neergezet. Klik dan op Uitslagen.

NB: laat het alsjeblieft weten als wél hebt meegedaan aan de Alkmaar City Run by night, maar je je naam niet terug vindt in de Uitslagenlijst. (deduinlopers@gmail.com)