maandag 23 december 2013

Huiswerk (week 10), Kwart en Halve van Egmond!

Onder onstuimige weersomstandigheden is er getraind en dat onstuimige weer lijkt zich aankomende week voort te zetten. Het trainingsschema doet daar niet voor onder: het duurvermogen moet nog verder uitgebouwd worden.

Het hardloophuiswerk voor week 10 ziet er dan ook als volgt uit:


Halve marathon, bvk 2x per week trainen + 1x Duinloperstraining:
  1. Duurloop 80 minuten in tempo 1 met daarin een versnelling van 15 minuten in tempo 2. De herstelpauze is 3 minuten dribbelen (of 1,5 minuut wandelen).
  2. Duurloop 100 minuten in tempo 1.

Kwart marathon, bvk 2x per week trainen + 1x Duinloperstraining:
  1. Duurloop 60 minuten in tempo 1 met daarin een versnelling van 10 minuten in tempo 2. De herstelpauze is 3 minuten dribbelen (of 1,5 minuut wandelen)
  2. Duurloop 45 minuten in tempo "1,5", oftewel een stapje harder dan het duurlooptempo (de zeer ervaren kwart marathonloper kan deze ook in tempo 2 doen)
Succes!!

NB: vergeet het inlopen niet en doe de warming-upoefeningen (5-10 minuten). En aan het einde van de training uitlopen en natuurlijk besluiten met wat rek- en strekoefeningen (5-10 minuten). Doen hoor!

AGENDA:
Op zaterdag 28 december a.s. wordt de "Duinlopers Egmondgenerale" gelopen.
Dit betekent dat de Halve van Egmond wordt gelopen minus het rondje door het dorp, nog altijd goed voor zo'n 18km. De Kwart van Egmond wordt in z'n geheel gelopen. Voor beide afstanden wordt om 09.30 uur gestart vanaf het vertrouwde verzamelpunt, het PWN-parkeerterrein bij Gasterij Nieuw-Westert (Egmond-Binnen).