maandag 27 januari 2014

Duinkaart PWN

Het is algemeen bekend dat het Noord-Hollands Duinreservaat niet gratis toegankelijk is voor personen > 18 jaar; een toegangskaart is noodzakelijk. PWN is voor behoud en onderhoud van dit prachtige natuurgebied namelijk afhankelijk van deze opbrengsten.

Voor de Duinloper die wekelijks duinstampt door deze duinen is het het meest interessant om een duinjaarkaart (persoonlijk) aan te schaffen. Zo'n duinjaarkaart kost in 2014 slechts €11,--. Deze toegangskaart kan eenvoudig online besteld worden. Door op deze link te klikken, kom je direct op de betreffende bestelpagina van PWN. De toegangskaart is 12 maanden geldig; 2 weken voor het verstrijken van de periode, ontvang je een email van PWN om je te attenderen op het verlopen van de toegangskaart.

LET OP: er wordt regelmatig gecontroleerd in de duinen. Op het niet kunnen tonen van de duinkaart, wordt tegenwoordig een lik-op-stuk beleid gevoerd. Lees: je krijgt een fikse boete (conform besluit Ministerie van Veiligheid en Justitie). Een waarschuwing of de escape om later op de dag je duinkaart alsnog bij een PWN-bezoekerscentrum te komen laten zien, behoort tot het verleden.