dinsdag 11 februari 2014

Stormachtige natte Groet uit Schoorl Run 2014

Als de dames Duinlopers die zich hebben ingeschreven voor de Groet uit Schoorl Run 2014 zondagochtend 9 februari 2014 hun ogen openen, denken ze niet direct "jippie, we gaan lekker naar buiten voor een rondje hardlopen". Want, het regent pijpenstelen en het waait een straffe windkracht 7. En volgens het KNMI en Buienradar komt daar de rest van de dag niet of nauwelijks verandering in.



Desalniettemin reizen Esther N., Femke, Louk, Gabrielle, Simone, Annemieke en Esther de B. naar Schoorl en binden ze de hardloopschoenen onder.

Halve marathon:
Femke, Esther N. en Louk bikkelen in krap 2 uur door wind en regen 21km weg. Voor Femke is het de eerste keer dat ze de halve marathon van Schoorl loopt en met de handen in de lucht passeert ze na 1.57.33 de eindstreep. Louk volgt - qua tijd- net na Femke in een tijd van 1.57.48. Ook Esther N. debuteert in Schoorl op deze afstand: na 2.00.09 komt zij (gedreven) over de finish.

10 km:
Tegen de tijd dat de 10km van start gaat, regent het weer. Of beter, regent het nog steeds.
Op deze 10km loopt Gabrielle een PR: na 58.19 minuten komt ze geconcentreerd over de finish. Simone en Annemieke hebben ook maar 1.01.06 resp. 1.01.13 nodig.  Esther de B. heeft incognito gelopen; op het laatste moment kon zij starten op het startnummer van een geblesseerde vriend.

PS: heb je "Schoorl 2014" gelopen, maar mis je je naam in dit stukje, laat het ons dan alsjeblieft direct weten. Dan nemen we je alsnog op in de Duinlopers annalen.