maandag 2 juni 2014

Alkmaar City Run by night, 28/5/2014

Woensdag 28 mei 2014 regent het non-stop. De Duinlopers die 's ochtends hun duintraining doen, doen dat in de miezerige regen: kleine druppeltjes, maar wel heel veel. Koud is het niet.


Ditzelfde weer valt onze Duinlopers die 's avonds meedoen aan de Alkmaar City Run by night ten deel. Regen - regen - regen ...

Hardlopen in de regen is eigenlijk zo erg nog niet; vooral niet als er nauwelijks wind is en het niet snerpend koud is. Hardlopen in miezerige regen kan zelfs best lekker zijn; vaak zit er meer zuurstof in de lucht waardoor het hardlopen makkelijker of sneller gaat. Eigenlijk is het moeilijkst bij hardlopen in de regen het moment van naar buiten stappen. Die eerste 5 minuten in de regen als je nog droog bent en heel snel steeds natter wordt.

Voor de dames Duinlopers die deelnemen aan de Alkmaar City Run by night is het zetten van die eerste stap naar buiten nog het lastigst. Want met die eerste stap staan ze niet direct in het startvak, eerst moeten ze nog naar Alkmaar geraken. Een aantal gaat stoer, op het randje van te laat komen, op de fiets en is bijkans al kleddernat vóórdat ie all dressed up is voor deze run. Hoe het ook is, er is geen ontkomen aan de druppels en het beste adagium of mantra lijkt: " let's get it over and done with & enjoy to the -wet-max".

En zo gezegd, zo gedaan. De dames Duinlopers gaan in het donker hardhollend door de binnenstad van Alkmaar, opgezweept door de 18 sambabands, DJ's en andere muzikale boosts, langs een heuse cheeringzone van All4Running en op de rest van het parcours aangemoedigd door het publiek dat zich ondanks de regen solidair toont met alle hardlopers. En hoe kijken ze er na afloop op terug? Kicken, kledderig nat en super stoer met nog voldoende energie voor een potje bier, een glaasje wijn en de voetjes van de vloer. Het bleef nog lang gezellig in Alkmaar ...

Anita is onze snelste Duinloper; zij finisht in 50.06, gevolgd door Esther en Femke die 53.16 nodig hebben. Martina wordt strak op de hielen gezeten door Monique; zij finishen in de prachtige eindtijden 53.39 resp. 53.49. Eveline, Simone en Irma komen na 55.08, 55.19 en 55.54 over de eindstreep. Femke J. mag een tijd van 57.30 in haar hardloopdagboek bijschrijven. Onze debutante Marion Tromp blijft ook ruim onder het uur en noteert 58.45. En zo ook onze Esther W.; zij finisht in 59.16. Geweldig gedaan allemaal!!