maandag 18 mei 2015

Alkmaar City Run 13/5/2015

Woensdagavond 13 mei gaat het weer gebeuren. De 3e editie alweer van de Alkmaar City Run by night, een loop met ongekende populariteit bij de hardlopers uit de regio. Dat komt niet door het snelle of makkelijke parcours. Integendeel. De hoeveelheid bochten die je gedurende 10km maakt, is haast niet te tellen. De ondergrond is ook een uitdaging: veel klinkerwegen die niet snaarstrak gelegd zijn in combinatie met hier een daar een putdeksel die uitsteekt danwel iets dieper in het wegdek ligt.

De Alkmaar City Run by night blinkt uit in GEZELLIGHEID. In hoofdletters, vetgedrukt en onderstreept. Al hollend kom je voortdurend bekenden tegen. Op het parcours hardloopmaatjes die al dan niet met lichtslingers en ander fluorescerend materiaal omhangen zijn. En langs de kant de vele enthousiaste supporters; familie, vrienden, kennissen, buren, collega's ...

Is dat het waardoor je sneller gaat lopen? Nogmaals, het slingerende parcours nodigt daar niet toe uit. Maar je wilt sneller zijn dan je buurman, je wilt net vóór die collega blijven. Het publiek joelt en klapt je een stap harder. En de opzwepende drum van de sambaband en de snelle beats van maar liefst 25 DJ's houden je ook in een strak tempo. Feit is dat veel Duinlopers een geweldige, snelle tijd hebben gelopen.

De statistieken: Femke W. komt als 1e Duinloopster over de eindstreep in een tijd van 49.38, haar snelste 10km tot nu toe. Kristel zet ook een nieuw PR neer: 51.20. Met slechts 1 seconde verschil volgt Esther N. (51.21). Patricia Hemmer houdt de tijd ook onder de 52 minuten, 51.58 om precies te zijn. Martina loopt ook haar snelste 10km ooit: 52.55. Daarna komt Monique over de streep in 53.36, 13 seconden sneller dan vorig jaar. Marion P. heeft slechts 54.26 nodig en Esther W. 55.26 en is daarmee krap 4 minuten sneller dan in 2014. Ellis finisht na 56.09 met in haar kielzog Femke J. die in 56.41 over de eindstreep komt. Evelyn finisht in een knappe 59.55. Dorien heeft slechts 1.01.11 nodig. Christina en Natalie finishen als altijd samen na 1.07.38 resp. 1.07.39.

Geweldig goed gedaan Duinlopers! Voor iedereen een dikke duim omhoog, girlpower!

En door naar het volgende loopje: vrijdagavond 19 juni a.s. de Duinlopers Zomeravond Strandloop, 5 of 10 km. Aanmelden kan alvast via deduinlopers@gmail.com

PS: heb je "Alkmaar" wel gelopen maar ontbreekt je naam op het Duinlopers-podium? Laat het me meteen weten, dan zetten we je er alsnog bij.