maandag 2 november 2015

ASICS Duinentrail 2015

Duinlopers en duinentrail is een geweldige combinatie. Daar kunnen onze Femke W., Margret W., Esther N., Marion P., Patricia, Eveline en Pascale over meepraten nu ze afgelopen zondag 1 november de ASICS Duinentrail Schoorl hebben volbracht.

Onder het motto "leave nothing but footprints" organiseert MudSweatTrails sinds een paar jaar de Duinentrail Schoorl, een trailrun door een schitterend natuurgebied van Schoorl. De route gaat over onontdekte paden, over steile duintoppen, door zandkuilen, langs het Vogelmeer. Gewoon een schitterend, maar tegelijkertijd loodzwaar parcours. De 10km-lopers krijgen 350 hoogtemeters voor hun kiezen. De 17km-lopers bedwingen maar liefst 450 hoogtemeters.

"Leave nothing but footprints" is een geweldig uitgangspunt; denk aan het milieu, neem je eigen afval mee, laat geen rotzooi achter in de natuur. Het maakt de hardloper bewust van zijn eigen verantwoordelijkheid voor het schoonhouden van de natuur. We zijn er slechts op  bezoek.
De organisatie MudSweatTrails heeft alleen op de MINI-TRAIL (noem 17km maar "mini"?!) en op de TRAIL verzorgingsposten c.q. drankpost. En passend bij het duurzame motto is de Duinentrail bekervrij. Wil je dus iets drinken bij een drankpost, dan moet je daarvoor je eigen beker meenemen.

Terug naar onze deelneemsters: Patricia, Pascale en Eveline hebben voor de 10km gekozen.
Femke, Esther, Margret en Marion bijten zich vast in de 17km. Ondanks de pittige kuitenbijters en ondanks het ploeteren door mul zand, zijn onze Duinlopers zich bewust van de schoonheid van de natuur. Natuurschoon gehuld in dikke mist geeft de omgeving een hele bijzondere, mystieke en verstilde sfeer.  Dat doet de hardlopers soms even de schoenen vol zand, de trekkende hamstring, de stijve kuit, de hoge hartslag, het snot voor de ogen ... vergeten.

En dan is daar de finish van de Duinentrail. Het klapstuk van het parcours. De laatste meters mag je hard hollend, je benen kunnen haast je niet bijhouden, een klimduin af. Onderaan die klimduin wacht een welverdiende Erdinger Alkoholfrei, een winegum en een stuk ontbijtkoek.

Moe, maar zeer voldaan zeggen deze Duinentrail Duinlopers volmondig: "ja, volgend jaar weer".

Maar eerst is daar natuurlijk onze eigenste "trailrun", onze Duinlopers Snertloop 2015 . Doe je mee op zaterdagmiddag 21 november a.s. (15.00 uur)? Inschrijven is eenvoudig: stuur gewoon een e-mail naar deduinlopers@gmail.com

PS: hoewel het bij trailrunnen niet gaat om het neerzetten van een supersnelle tijd, is het vermelden van een persoonlijke tijd natuurlijk wel altijd leuk. Maar, bij publicatie van dit blog waren er nog geen uitslagen terug te vinden op Uitslagen.nl. Deze houden jullie nog tegoed.