dinsdag 22 december 2015

Duinlopen in de kerstvakantie!


In de kerstvakantie traint Loopgroep de Duinlopers gewoon door met slechts hier en daar een kleine aanpassing. Want, op zaterdag 26 december vervalt de training omdat het 2e kerstdag is. En op zondag 27 december staat de Duinlopers Egmond Generale gepland.

Duinlopers Egmond Generale, zondag 27 december om 09.30 uur
Traditiegetrouw wordt ter voorbereiding op "Egmond" één keer het gehele rondje van de Kwart of bijna het gehele rondje van de Halve van Egmond gelopen. Er wordt aldus in gelopen in twee groepen. 
Het getij is deze zondag "gunstig"; we zitten tussen hoog en laag water in. De wind lijkt uit zuidelijke richting (tegen) met een uitdagende kracht 5 te gaan waaien. En hoogstwaarschijnlijk blijft het met 5-7 graden wel droog. 

Kwart: één groep doet het parcours van de Kwart van Egmond in z'n geheel (10,5km)
Halve: de andere groep doet het parcours van de Halve minus de nieuwe lus bij Camping Bakkum, nog altijd goed voor zo'n 18km.

Ons advies is deze "generale" in een rustig duurlooptempo af te leggen. Ga voor de uitdaging om met een zo laag mogelijke hartslag / rustige ademhaling te lopen.

Voor beide afstanden wordt om 09.30 uur gestart vanaf de boulevard in Egmond aan Zee, ter hoogte van de Zilte Zoen. We eindigen (finishen) ook weer op de boulevard. Na afloop is er voor de liefhebber nog een gezellige nazit met koffie/thee/lekkers (voor eigen rekening) bij (LET OP) Van Speijk.

Ook als je de Kwart of Halve niet loopt, ben je vanzelfsprekend van harte welkom om aan te sluiten en lekker in je eigen tempo een afstand naar keuze mee te lopen.

Tot slot: loopmaatjes (niet-Duinlopers) zijn welkom om aan te haken bij onze Duinlopers Egmond Generale.

Samengevat:

woensdag, 23 december 2015
09.00 - 10.15 uur, startpunt PWN-parkeerterrein Egmond-Binne

zaterdag, 26 december 2015
géén training (2e kerstdag!)

zondag, 27 december 2015
09.30 uur, start en finish boulevard Egmond aan Zee (ter hoogte van Zilte Zoen)

woensdag, 30 december 2015
09.00 - 10.15 uur, startpunt PWN-parkeerterrein Egmond-Binnen

zaterdag, 2 januari 2016
09.30 - 10.45 uur, startpunt PWN-parkeerterrein Egmond-Binnen