maandag 13 november 2017

Snertweer bij Duinlopers Snertloop 2017


We hadden ons geen "beter" snertweer kunnen wensen voor onze jaarlijkse Duinlopers Snertloop...

Ja, voor editie 2017 waren de weersvoorspellingen beroerd: het zou kil worden, het zou regenen en mogelijk ook hagelen, er zou een krachtige (koude) noordwesten wind waaien. Er was zelfs Code Geel uitgegeven voor Noord-Holland vanwege de mogelijkheid op lokale onweersbuien. En tegelijkertijd zou, tussen de buiten door, ook de zon kunnen gaan schijnen.


Het KNMI, Buienradar, WeerOnline, Weerplaza, Windfinder, meldpunt Noodweer ... alle weerwebsites en weerapp's waren in stelling gebracht om op de hoogte te blijven van de weersomstandigheden. Want, de Duinlopers lopen altijd hard: storm, regen, sneeuw, vorst, warmte. Maar we lopen niet hard als het onweert en/of bliksemt.
We hielden er aldus rekening mee dat we het evenement mogelijk last minute zouden moeten afblazen. Gelukkig kwam het niet zover, was dat niet nodig.

In grote getalen (het maximum aantal van 50 deelnemers was bereikt) meldden alle hardlopers zich op tijd aan bij onze All4Running-startnummeruitgifte. Vanwege de hevige regen deden we de warming-up onder twee partytenten (ja hoor, daar passen 50 hardlopers onder) én eveneens onder de partytenten poseerde de groep voor de jaarlijkse groepsfoto.

Als elk jaar markeerden de beachvlaggen van All4Running weer onze Start & Finish.
Om 15.00 uur ging de groep voor de 10km van start en 1 minuut later de 5km-lopers. Om 15.05 uur was het droog en dat bleef het totdat de laatste loper finishte.

Deze editie hadden we veel snelle, ook nieuwe, deelnemers. Er is een nieuw parcoursrecord neergezet op de 10km. Bert Schuit (man van ons Patricia) finishte in 48.10. De snelste dame, Froukje Lourens, had slechts 54.11 nodig naar de finish.

Op de 5km kwam "ons" Ellis den Hamer als eerste dame over de eindstreep: 30.55. De snelste heer op deze afstand was Max Karels, zoon van ons Marietta Schotten. Max loopt eigenlijk nooit of zelden hard, hij ging met zijn moeder mee "omdat zij dat zo graag wilde". Welnu, ongeoefend had hij slechts 29.58 nodig om hardlopend die 5km "off the road" af te leggen.

Maar het gaat niet alleen om de hele snelle lopers. Álle deelnemers aan de Duinlopers Snertloop zijn belangrijk. Want iedereen zet naar eigen kunnen en conditie zijn/haar eigen prestatie neer, bereikt zijn/haar eigen hardloopdoel. De één heeft 'm veel lekkerder dan voorgaande jaren gelopen, makkelijker, lichter, gezelliger. De ander heeft überhaupt voor het eerst 5km hardlopend afgelegd. En weer een ander heeft deze editie volop van de omgeving genoten; van de herfstkleuren, van de wilde paarden, de grote harige vrienden op het pad.

Net voor de finish was er natuurlijk voor iedereen de enthousiaste aanmoediging van de mede-hardlopers en andere supporters. En direct na de finish kreeg iedereen een glimmende medaille omgehangen. Er was deze keer óók -eenmalig-, als verrassing en extraatje, voor iedereen een heuse goody bag: een schoenentas van MyLife Slim met daarin een Runnersworld, een gezonde lekkernij van Miss Bean, een pen van Huidzorg Heiloo en wat foldertjes van deze sponsors.

Na het zuur komt het zoet: onder de partytenten stond er voor iedereen limonade en ontbijtkoek klaar. En kon men een lekkere bak aangeklede snert of tomaten/paprikasoep halen; er stond roggebrood met spek, er waren kaasstengels en er was warme glühwein.

Uitdaging, sportieve grenzen verleggen, saamhorigheid, gezelligheid gaan samen bij Loopgroep de Duinlopers; dat bleek ook weer deze editie Duinlopers Snertloop.

Grote dank voor alle deelnemers voor hun inzet en enthousiasme, zelfs als het snertweer is.

Grote dank ook voor onze vrijwilligers, zonder hen geen Duinlopers Snertloop. Marion en Inge "achter" de start- en finishadministratie, Diederik die de goody bags uitdeelde, Karin, Marije en Willem als bezemfietsers en routebordjesophalers, Ben en Peter als soepopscheppers en Coos als tentenbouwer en vliegende keep.

Grote dank ook voor onze sponsors: All4Running die weer de startnummers en de Start & Finishvlaggen heeft verzorgd. MyLifeSlimHeiloo die de schoenentasjes heeft geleverd. Miss Bean die een gezonde lekkernij heeft gemaakt. Huidzorg Heiloo voor de fijne pen.

In november 2018 komt er vast weer een Duinlopers Snertloop! Maar eerst komt in de zomer van 2018 natuurlijk onze Zomeravond Strandloop. Ben je er dan ook weer bij?

NB: klik hier voor alle eindtijden.