zaterdag 2 juni 2018

Havermout pannenkoekjes van Agnes


Iedereen aan de havermout pannenkoekjes van Agnes.
Althans, de Duinlopers die vorige week zaterdag "early bird" hebben hardgelopen om daarna aan te schuiven bij een rijk gesorteerd Duinlopersontbijt weten over welke overheerlijke pannenkoekjes we het nu hebben. Overheerlijk én super gezond.
Hieronder het recept zodat je het voortaan zelf kunt maken.

Ingredienten (voor ca. 12 stuks):
1 banaan
3 eieren
snufje zout
60 gram (fijn)gemalen havermout
10 gram eiwitpoeder (kan ook zonder)
2tl. gebroken lijnzaad
flinke el. kwark (of griekse yoghurt)
handje rozijnen
3 walnoten, gehakt
kleine appel in kleine stukjes
kaneel

Bereiden:
Prak de banaan, voeg de eieren erbij kluts alles goed door elkaar. Voeg de havermout, de kwark en eventueel het eiwitpoeder erbij. Meng dit goed met elkaar. Vervolgens doe je de lijnzaad, de rozijnen, de walnoten en de appel erbij plus het snufje zout. Opnieuw goed mengen. Kaneel kun je naar smaak toevoegen. Spreekwoordelijke kers op de taart: voeg wat blauwe bessen toe aan het beslag.

Bak het in olijfolie. Je kunt een juslepel per pannenkoekje als maat aanhouden.

Ontbijt smakelijk!