donderdag 2 mei 2019

Duinlopers Full Moon Early Bird Breakfast Run 2019Dit jaar combineren we de in 2018 geslaagde FullMoonRun met onze traditionele Early Bird BreakFastRun.

Full Moon Run
Zaterdagochtend (vrijdagnacht) 18 mei aanstaande gaan we een rondje hardlopen in het donker van de nacht op weg naar het allereerste licht van de dag. Het is de nacht van volle maan; als het meezit worden we bijgelicht door het schijnsel van de maan. We lopen zónder hoofdlampen, maar met bescheiden hardloopverlichting (reflectievestje o.i.d.).

Er zal keuze zijn uit de LARGE Edition en een SMALL Edition.
De LARGE Edition vertrekt vanuit Heiloo (ca. 04.15 uur) naar Egmond aan Zee en zal met het "blauwe licht" (ca. 05.00 uur) in het duingebied zijn. Na een lus over het strand hollen we vervolgens de zon tegemoet; deze komt om 05.41 uur op. Het wordt een rondje van ca. 15 km. 

De SMALL Edition vertrekt vanuit Heiloo in het "blauwe licht" (ca. 04.45 uur), zo'n 1 uur voor zonsopkomst, en maakt een rondje door de polder. De afstand zal ca. 9 km zijn. 

Voor zowel de LARGE als de SMALL edition geldt: ' samen uit - samen thuis" in een rustig tempo, afgewisseld met hier en daar wandelen en pauzeren. Het rustige tempo wordt afgesteld op het tempo van de langzaamste loper. Dat zal voor de snellere Duin(hard)loper misschien wennen zijn, maar zeker niet onmogelijk.

Over hardlopen in het donker heeft Hans Koeleman een mooi boek geschreven "Het Blauwe Uur". Daarin beschrijft hij o.a.: " alles is anders 's nachts. Je neemt anders waar. Alles danst. En voor he get weet, ben je 1,5 uur verder. Door het langzame(re) lopen in het donker worden je zintuigen op stand-by gezet. Je hersenen nemen een golfpatroon aan dat lijkt op dat van slapen."

Early Breakfast
Om 06.00 uur staat er voor iedereen een lekker ontbijt klaar in de tuin van Martine. 

Geef je snel op: vol = vol.
Maximaal 20 personen per groep.
Aanmelden kan via deduinlopers@gmail.com

Bijdrage Duinlopers: 5 euro p.p. (incl. ontbijt)
Bijdrage niet-Duinloper: 10 euro p.p. (incl. ontbijt)

(*) tijden zijn nog onder voorbehoud