zondag 18 september 2011

Dam tot Dam - 18 september 2011

Zondagochtend, 18 september verzamelen De Duinlopers zich om 09.15 uur op station Heiloo.

De regen klettert op ons neer en we horen af en toe een klap onweer. Wat een weer om 10 of 4 Engelse mijlen te gaan hardlopen ... Desalniettemin is de stemming opperbest. We zijn er klaar voor. De trein van 09.30 uur brengt ons naar Amsterdam CS, alwaar we terechtkomen in een ware mierenhoop van veelal zenuwachtig ogende mensen in hardloop-outfit. En dan is het zowaar even droog. Via het bagage-punt en de eco-toiletten lopen we naar het startvak dat hoort bij ons startnummer.

De meesten voelen een gezonde spanning en een aantal denkt "waar ben ik aan begonnen?". Net als we naar het startvak lopen, begint het weer te miezeren. Als het startschot klinkt en de hele kudde mensen in beweging komt, is het point of no return gepasseerd. De Duinlopers lopen de Dam tot Damloop, editie 2011. Onderweg neemt de regen alleen maar toe i.p.v. af en op een bepaald moment komt de regen echt met bakken uit de lucht.

Iedereen loopt z'n eigen loop, z'n eigen tempo. De een loopt lekker en makkelijk, de ander gaat (te) hard van start en komt op enig moment de spreekwoordelijke man met hamer tegen. Maar iedereen loopt 'm uit, zonder blessures. Complimenten en applaus voor jezelf.
Klik hier voor het rijtje met de eindtijden!

Op naar een volgende sportieve uitdaging!

PS: de foto's staan zeer binnenkort ook online!