zaterdag 8 oktober 2011

Woensdagochtend Duinlopers!

De nieuwste loopgroep van De Duinlopers gaat hardlopend door het prachtige duingebied van Egmond!!
Naast de al bestaande Zaterdagochtend Duinlopers geven Peter en Agnes sinds 21 september jl. ook op de  woensdagochtend om 09.00 uur een gedegen hardlooptraining. Niet alleen beginnende hardlopers hebben zich voor deze woensdagochtendtraining aangemeld. Er is ook volop belangstelling van de (licht)gevorderde loper. Dit maakt de groep divers en uitdagend.
Voor de gehele groep geldt dat de training begint met inlopen. Daarna volgt loopscholing met daarop aansluitend een bij ieders loopniveau passende intervaltraining en/of duurloop.

Voor de nieuwbakken Duinlopers is al snel resultaat zichtbaar. Binnen een paar weken ervaren deze startende hardlopers al vooruitgang in conditie en uithoudingsvermogen. De (licht)gevorderde hardloper krijgt vooral begeleiding bij het verbeteren van persoonlijke prestaties. Dat kan zijn op het gebied van duur (langere afstanden lopen), maar denk ook aan looptempo (langere afstanden in een hoger tempo).

Naast sportiviteit en het verleggen van je persoonlijke grenzen, is gezellig lopen ook belangrijk. Bij De Duinlopers is al hardlopend tijd voor een praatje en een grapje. Tenslotte is kletsend hardlopen ook een goede ademhalingsoefening.

Op rechts de 1e foto's van de Woensdagochtend Duinlopers!