woensdag 19 oktober 2011

Duinlopers lopen 8km Business Run Amsterdam Marathon!

Hardlopend door het centrum van Amsterdam. Dat is wat een aantal Duinlopers heeft gedaan afgelopen zondag 16 oktober 2011.
Geen 42km, ook geen 21km, maar wel 8km. De weergoden zijn dit evenement goed gezind: fris koud en strakblauw, oftewel heerlijk hardloopweer. Esther, Sandra, Karin, Mieke en Klasina staan ruim op tijd klaar in het startvak op het Stadionplein. Als om 10.10 uur het startschot valt, komt de grote groep lopers als een “wave” in beweging. De eerste kilometer is het wennen aan al die mensen die dezelfde kant op hollen en het is goed opletten dat je niet struikelt. Op dat zelfde moment hebben de snelste lopers voor de marathon, 40 minuten eerder gestart dan de 8km, de eerste 10km er al op zitten.

De route is geweldig leuk: via de Marathonweg (toepasselijke naam!) en de Stadionweg naar de Hobbemakade. Vervolgens passeer je het Rijksmuseum en ga je ter hoogte van het Leidseplein het Vondelpark in. Dan ben je al over de helft. Langs de route en vooral in het park word je enthousiast aangemoedigd door de vele toeschouwers  en op meerdere plekken hoor je opzwepende, motiverende muziek. Na het Vondelpark hebben de meiden nog een ruime kilometer te gaan naar het hoogtepunt van de loop: finishen in het Olympisch Stadion. Het voelt magisch als je onder de tribune door het stadion in holt, rechtsaf gaat en dan inzet voor de laatste 400meter over deze Olympische baan. Iedereen perst er uit wat er in zit op die laatste meters. En wat voelt het dan geweldig als je direct na de finish een heuse medaille omgehangen krijgt en een lekker flesje energy-drank aangereikt krijgt. Dit is leuk, dit is top! Wie weet volgend jaar de 21 kilometer?

Klik hier voor het lijstje met de eindtijden.