donderdag 1 december 2011

Zevenheuvelenloop Nijmegen, 20 november 2011

Op zondagmorgen 20 november jl. gaat bij drie Duinlopers de wekker om 07.30 uur af, te weten bij Agnes Blokker, Ellis den Hamer en Paul Dirks.
Een beetje vroeg voor de zondagochtend, maar de Zevenheuvelenloop in Nijmegen staat op het programma en om 09.00 uur vertrekt de trein. Aan de hoeveelheid mensen op hardloopschoenen is, zelfs op een in dikke mist gehuld perron van Station Heiloo, te zien dat ze niet de enigen zijn die afreizen naar Nijmegen. Gedeelde smart is halve smart.

De mist is hardnekkig, maar naarmate de trein doordendert naar het Oosten van het land, klaart het per kilometer een beetje op. In Nijmegen is het zo goed als helder. Eigenlijk zijn het ideale omstandigheden voor een loopje: een winters zonnetje, lekker fris, nauwelijks wind en een vochtige, zuurstofrijke lucht.

Na de noodzakelijke zenuwenplasjes staan de drie Duinlopers uit Heiloo en omstreken zo rond 13.30 uur klaar in hun startvak.
Agnes start samen haar zondagochtendloopmaatjes Diana en Roos, maar na 2 km neemt Agnes het verstandige besluit hun kuiten los te laten. Die dames gaan ietsje te snel. Maar onze Agnes loopt behoorlijk stevig door. Met een doorkomst van 0.27 op de 5km en 0.55 op de 10 kilometer koerst ze aan op een supertijd. Na 15 km staat de klok op 1.23.05, een gemiddelde snelheid van 10,8 km per uur.
Ellis, sinds ruim een jaar Duinloper, is een natuurtalent. Ze loopt licht, makkelijk (zo ziet het er althans uit) en snel. Dat is te zien aan haar eindtijd. Met 1.18.20 finisht zij als snelste dame van Heiloo! (gemiddeld 11,5 km per uur)!!
Tot slot, onze mannelijke Duinloper, Paul Dirks. Hij loopt, zoals we hem kennen met de zonnebril op, een keurig vlak schema van gemiddeld 10,16km per uur en zet met een eindtijd van 1.28.36 een geweldige prestatie neer.

Aan deze 28ste editie van de ZevenHeuvelenLoop doet een record aantal deelnemers mee, maar liefst 26.087 verschijnen aan de start.  De 1e heer, Ethiopier Haile Gebrselassil, finisht na 42 minuten en 42 seconden. De 1e dame komt eveneens uit Ethiopie, Waganesh Mekasa en zij finisht na 00.48.32.


Agnes ... in het roze
Een immer blij lachtende Ellis .. in het zwart
Paul, met zonnebril en in blauw shirt