maandag 12 maart 2012

Zandvoort Circuit Run en/of Brijder Loop

Deze komende weken staan twee interessante hardloopevenementen op de hardloopagenda.

Zondag 25 maart staat de Zandvoort Circuit Run gepland. Een aantal Duinlopers heeft zich hiervoor ingeschreven. De inschrijving voor deze loop is inmiddels gesloten, maar als je tóch mee wilt doen is via de website van Le Champion of via Marktplaats "last minute" altijd wel een startbewijs te verkrijgen. Laat via deduinlopers@gmail.com aan Agnes en Peter weten als je je hebt ingeschreven en samen met andere Duinlopers wilt afspreken/reizen.

Dichter bij huis staat één week later, op zondag 1 april, de Brijder Loop in Alkmaar gepland. Deze loop wordt, voor de 14e keer, georganiseerd door de Alkmaarse atletiekvereniging Hylas in samenwerking met de BrijderVerslavingszorg.

De gedachte achter deze loop is die van "running therapy". Geregeld hardlopen helpt mensen de eerste stap te zetten om afscheid te nemen van hun verslaving. De geleverde hardloop-prestatie geeft een goed en voldaan gevoel en daarmee zelfvertrouwen.
Hardlopen is niet alleen een beproefde methode in de strijd tegen een alcohol, drug, game- of gokverslaving. Het is ook een goed middel tegen alledaagse verslavingen zoals bijvoorbeeld te veel stress, te veel werken, te veel eten.

Meedoen aan de Brijder Loop is het ultieme voorbeeld voor "meedoen is belangrijker dan winnen". Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau en zijn eigen snelheid. Het gaat het om de kick van de sportieve prestatie en om de gezelligheid. Je kunt je inschrijven voor 5km of 10km. Deze afstanden worden voorafgegaan door een heuse kidsrun van 400m, 800m of 1200m. Kortom, een sportief dagje uit met het hele familie.

Voorinschrijving is tot 28 maart a.s. mogelijk via de website van Hylas.
Na-inschrijving kan voor aanvang van de wedstrijd op 1 april a.s. vanaf 09.30 uur in de kantine van AV Hylas. De kosten bedragen € 8,00.
Elke deelnemer ontvangt een herinnering: voor deelnemers aan de kidsrun is dit een medaille. Voor deelnemers aan de 5km of 10km is dit een running T-shirt.