dinsdag 14 februari 2012

Groet uit Schoorl Run, 12 februari 2012

12-02-2012, een prachtige datum en tegelijkertijd een datum met een duivels dilemma voor enkele Duinlopers: ga ik een toertocht schaatsen of verschijn ik aan de start van de Groet uit Schoorl Run 2012? Of, als ik zaterdag een flinke toertocht schaats, kan (wil) ik zondag dan nog wel in Schoorl hardlopen?
Aan het parcours zal het niet liggen. Ondanks de sneeuwval en strenge vorst ligt de route –door het prachtige Schoorlse duingebied-  er voor de 21 en 10km prima bij. Voor de 30km is deels een andere route dan voorgaande jaren uitgezet; dit in verband met de winterse omstandigheden op het traject. Organisator Le Champion en vele vrijwilligers hebben heel hard gewerkt (vegen en borstelen) om de paden sneeuw- en (zoveel mogelijk) ijsvrij te maken, danwel de paden met zand te bestrooien. Geen glibberende toestanden aldus.

Onder een bewolkte lucht oogt het niet als heel gezellig weer, maar het is goed hardlopen bij temperaturen rond het vriespunt. De snijdende Oostenwind die de dagen voor het weekend voor extreem lage gevoelstemperaturen zorgde, houdt zich afzijdig. Kortom, prima loopweer.

Duinloper Robert van Boerdonk start om 11 uur aan de halve marathon en loopt met een gemiddelde snelheid van 11,5km/uur in 1.49.57 naar de finish. De grootste groep recreatieve lopers betreft de 10km afstand. Duinlopers Martine Jongenburger en Martina van der Zwet vinden het soms wel wat té druk op route. Inhalen wordt bemoeilijkt door de ijzige sneeuw aan de zijkanten van de paden. Soms voelt het meer op een intervaltraining dan een steady duurloop: inhouden achter een langzamer loper wordt afgewisseld met aanzetten als je kunt inhalen. Uiteindelijk finishen de beide Martine/a's in een prima tijd, onder het uur in 54.46 resp. 56.13. Duinlopers Louk Messing en Nathalie van Duuren lopen een bijna vlak schema van 9,8km/uur en komen na 10km in 1.00.38 resp. 1.00.48 over de finish. Van alle Duinlopers een prima prestatie!!

En nu? Op naar een volgend loopevenement. Ben jij bijv. al eens hardlopend door de Tarzanbocht gegaan? Schrijf je snel in voor de Runners World Zandvoort Circuit Run, welke wordt gehouden op zondag 25 maart 2012. Ga naar http://www.rwcircuitrun.nl/inschrijven/ en doe mee.