maandag 22 oktober 2012

Amsterdam, halve marathon 21/10

Zondag 21 oktober verschijnen 38.000 hardlopers -verdeeld over de verschillende onderdelen- aan de start van het beroemdste hardloopevenement van Amsterdam: de TCS Amsterdam Marathon.Eén van deze 38.000 hardlopers is onze Duinloper Robert die voor de Mizuno Halve Marathon zijn hardloopinspanningen heeft verbonden aan het "goede doel", het VUmc Cancer Center Amsterdam.
Hij geeft aan zijn "sponsoren" waar voor zijn geld door een fantastische 21km hard te lopen. De eerste 5km legt hij af in 23.40 minuten. Na slechts 47.41 minuten passeert hij de 10km en op het 15km-punt zegt de klok 1.12.33uur. Voor de laatste 6km heeft Robert nog ca. 30 minuten nodig. Als hij uiteindelijk onder de poort van het Olympisch Stadion door komt, ligt er nog een krappe 400 meter atletiekbaan op hem te wachten. Robert finisht en zet een meer dan bewonderenswaardige tijd van 1.42.50 uur neer! Oftewel, hij heeft continu zo'n 12,3km per uur gelopen! Een geweldige prestatie!

Aan de start van de 8km verschijnt onze Duinloopster Miranda. Het eerste deel van dit 8km parcours is hetzelfde als het officiële marathonparcours. De eerste straat op het parcours heet ook -hoe toepasselijk- de Marathonweg. De route vervolgt via de Stadionweg en de Hobbemakade richting Stadhouderskade alwaar je het Rijksmuseum passseert. Daarna gaat het parcours linksaf het in herfstkleuren getinte Vondelpark in. De laatste km's voeren over de Amstelveense weg, op weg naar het meer dan 80-jaar oude Olympisch Stadion. En of je nu na 42, 21 of 8km dit beroemde stadion binnenholt, het is voor iedereen een magisch moment als je er de laatste paar honderd meter van je hardloopprestatie aflegt op weg naar de finish! Zo ook voor Miranda als zij na 51.35minuten over de eindstreep komt!

Duinloper Esther de Boer heeft na een lange zomerstop ook de "schwung" weer in haar benen. De 8km van Amsterdam legt ze -na minimaal getraind te hebben- in een mooie 50 minuten af. Deze loop is voor Esther tevens het startsein op weg naar de kwart van Egmond.

Alle Duinlopers hebben genoten van het Amsterdamse parcours, de muziek, de enthousiaste toeschouwers en de ultieme finish in het Olympisch Stadion. Duinlopers hartstikke goed gedaan, applaus voor jezelf!

PS: heb je ook meegedaan, maar word je niet vermeld? Laat het ons direct weten via deduinlopers@gmail.com