dinsdag 27 november 2012

FunRun - Westrandweg Run 24/11

Wat doe jij op een zaterdagavond? Lekker onderuit op de bank en kijken naar Ik Hou Van Holland of Paul de Leeuw?

Op zaterdagavond 24/11 reist een groepje Duinlopers af naar Amsterdam om daar met de unieke, eenmalige Westrandweg Run mee te lopen!

Hardlopen over het nieuwste asfalt waar nog geen auto over heen heeft gereden. Hardlopen over het langste viaduct van Nederland. En, hardlopen in het donker! Met nog zo'n 9000 andere lopers ontstaat er een lint van bewegende lichtjes!

Volgens Jeannet, Esther, Nathalie en Margret is het een geweldige belevenis om met zovelen in het donker te lopen. Velen hebben speciaal lichtgevende kleding aangetrokken of zich omhangen met lichtgevende accessoires. Vanaf de start gaat het parcours een stukje onder de nieuwe snelweg. Dat is niet heel vervelend want het natte weer is wel een dissonant bij deze spectaculaire run. Na ca. 2,5 km voert het parcours via een langgerekte oprit naar het nieuwe stuk A-5. Via de linkerrijbaan rennen de lopers richting het Telegraafgebouw. Het keerpunt is net voorbij het gebouw van de krant van wakker Nederland. De lopers vervolgen hun weg over de andere rijbaan voor een 2e lus. Niet alleen de hardlopers verlichten het parcours. Onderweg zijn verschillende lichtshows te bewonderen en ook is er volop muzikale ondersteuning voor de lopers.  De finish is op het drukkerij-terrein van het krantenimperium. Daar krijgt elke deelnemer een prachtige, glimmende medaille omgehangen.
De feestvreugde kan nog lang doorgaan want er zijn live optredens, er zijn kraampjes met eten en drinken en er zijn promotiestands met kekke koopjes. Maar de regen valt nog steeds gestaag naar beneden en het is koud. De meeste lopers, in elk geval de Duinlopers, trekken droge, warme kleding aan en keren blij en voldaan huiswaarts. Met een unieke belevenis, unieke ervaring en een unieke medaille van een unieke loop in hun "book of memories"!

NB: als je naam ontbreekt in dit stukje of je wilt er nog iets aan toevoegen, laat het ons dan vooral weten en stuur een email.

langste viaduct van Nl bij daglicht!