dinsdag 11 december 2012

Winterefteling in Egmond?

Zaterdag 8 december is het duin- en bosgebied van Egmond-Binnen voorzichtig veranderd in een witte wereld. De strakblauwe hemel en de felle zon accentueren de schoonheid van het landschap bedekt onder een laagje sneeuw. Het uitzicht vanaf het duin over de Noordzee is adembenemend: een strak strand, kabbelende golfjes en kijken zover als het oog reikt. De windmolenparken zijn scherp te zien en ook vrachtschepen op de scheepvaartroute tekenen zich duidelijk af.


Maar heeft iedereen daar weg oog voor? De Duinlopers die om 09.30 onder leiding van Agnes aan de training beginnen in elk geval wel. Want zij staan na een paar kilometer inlopen bovenop dat duin om het hierboven beschrevene zelf te ervaren. Vervolgens gaan ze hardlopend langs de vloedlijn. De winterse kou doet de neus prikkelen en zet de luchtwegen helemaal open. Iedereen geniet volop!

De Duinlopers die om 11.00 uur aan de start staan van de recreatieve Midwinterduinloop hebben mogelijk minder oog voor het natuurschoon. Zij bereiden zich mentaal voor op een parcours dat door de winterse omstandigheden hier en daar glad kan zijn en ook de bevroren -door tractors omgeploegde- bospaden maken het de lopers niet gemakkelijk. De Midwinterduinloop editie 2012 gaat als "zwaar" de boeken in en is daarmee met recht een goede testcase voor de Kwart en Halve van Egmond.

Louk lijkt hier overigens geen last van te hebben. En ook niet van haar soms pijnlijke knie. Althans als we af gaan op de tijd waarin zij de 16,8km aflegt: 1uur27min. Angelique vertelt ons bij 11km een dip te hebben gekregen, maar ze heeft er daarna toch weer goed de gang in gekregen: na 1uur32min komt zij over de eindstreep. Esther N. loopt samen met haar echtgenoot Bert. En ook Esther de Boer wordt door fotografe Agnes gespot en vastgelegd.

Iedereen is op zijn of haar manier een winterse hardloopervaring rijker! Foto's kijken? Zie het album in het rechterkader.