vrijdag 11 januari 2013

Nog 2 nachtjes slapen ...

... en dan is het zondag 13 januari 2013! Dé dag dat de Kwart en Halve van Egmond wordt gelopen!!

Het weer:
De weersverwachtingen zijn gunstig: halfbewolkt met temperaturen rond het vriespunt en een zwakke aflandige wind.Eb en vloed:
Het getij is ook gunstig. Het water staat om 12.30 uur, vlak na de start van de halve marathon, op de laagste stand. Dat belooft een prima hardloopstrand.

Vervoer naar Egmond (en v.v.):
Ga met de fiets naar Egmond aan Zee. Naast sporthal de Watertoren is ruime fietsparkeergelegenheid! Hoewel het terugfietsen na een vermoeiende dag een extra inspanning is, is het ook dé manier om heftige spierpijn the day after te voorkomen. Je fietst gewoon je spieren in een rustig tempo weer soepel.

Alleen fietsen náár Egmond hoeft niet als je de kwart marathon loopt.  Om 09.15 uur (stipt!) fietsen Agnes en Martine vanaf de rotonde Zeeweg/'t Baafje richting Egmond aan Zee. Sluit gewoon aan.

De starttijden van de halve marathonlopers zijn meer verschillend (varierend tussen 12.29 - 12.58 uur), maar men kan bijvoorbeeld om 11.15 uur vertrekken vanaf de rotonde Zeeweg/'t Baafje.

Brandstoftip:
Koolhydraten stapelen om de "benzinetank" lekker vol te hebben.
Agnes en Martine eten de avond vooraf aan een halve marathon altijd een bord vol bami. Met als toetje een gevulde koek. Op de dag zelf, ruim een uur voor de start, is het lekker (en gelegitimeerd) om nog een gevulde koek naar binnen te schuiven.

Facebook en/of Twitter service:
De organisatie van dit evenement gaat met zijn tijd mee. Met de Facebook en/of Twitterservice brengt de organisatie je thuisblijvers via jouw persoonlijke pagina live op de hoogte van jouw tussentijden en je gelopen eindtijd.
Je kunt je tot en met zaterdag 12 januari 18.00 uur aanmelden voor deze extra, gratis, service.
Kijk voor meer informatie en aanmelding hiervoor op de website van PWN Egmond Halve Marathon.

We wensen we iedere Duinloper, iedere vriend van de Duinlopers, iedere hardloper zonag héél véél succes. En natuurlijk ook veel plezier. Vergeet niet te genieten onderweg en te lachen naar de fotografen onderweg!