maandag 25 maart 2013

Zandvoort en New York!

Zondag 24 maart 2013 is het racecircuit van Zandvoort het strijdtoneel van 13.000 hardlopers. En deze hardlopers trotseren een ongekende Siberische kou voor de tijd van het jaar. Met de snijdende Oostenwind, kracht 6, in combinatie met een temperatuur van rond het vriespunt voelt het alsof het -10 is. Andere complicerende factor voor de hardlopers is de vloed die een uur na de start (13.00 uur) haar hoogste stand bereikt.

Deze ingrediënten zorgen voor een uitdagend en gedenkwaardig hardloopevenement. De opzwepende beats in het startvak gaan een tandje harder en iedereen springt, danst, hupt (al dan niet in gehuld in een vuilniszak) om de spieren te ontdooien. De eerste km's over het circuit voelt het lichaam nog stijf, maar tegen de tijd dat de hardloper het strand bereikt, heeft ie het warm. En degene die nog niet warm is, is het wel als ie zich 3km lang door zwaar zand heeft geploegd. Daarna begint de "terugweg": eerst winderig langs de duinen, maar daarna enigszins beschut in het centrum van Zandvoort op weg naar het laatste stukje circuit, op weg naar ... de finish!
Editie 2013 zal niet de boeken in gaan als de snelste editie, maar (voorlopig) wel als de koudste!

Duinloper Monique de Graaff heeft de Duinlopersverloting van het GRATIS startbewijs gewonnen. Zij reist op zondag met man en 3 kinderen af naar Zandvoort. Het plan is dat de kids de Kids Circuit Run (2,5km) lopen, papa de Men's Circuit Run (5km) en mama de 12km.
Maar..., de Kids Circuit Run start om 10.50 uur, de Men's Circuit Run om 12.00 uur en de start van de 12km is pas 13.00 uur. En om in deze kou dik 2 uur met een bezweet lijf te wachten op mama is niet fijn en niet verstandig. Aldus wint de binnen familie De Graaf de pragmatiek het van dit oorspronkelijke plan. Monique verruilt de 12km voor de Ladies Circuit Run (5km) die om 11.30 uur start. Dan sluiten de loopjes allemaal wat beter op elkaar aan en is het koukleumen te overzien. Zo gezegd, zo gedaan!  De familie De Graaf beleeft een geweldige (beetje koude) sportieve dag en gaat met rozige wangen en maar liefst 5 glimmende medailles naar huis!

De overige Duinlopers houden het dit jaar voor gezien bij dit Zandvoortse hardloopspektakel; alsof menigeen onbewust voorzien heeft dat het ongekend koud zou worden?!

New York:
Onze Duinloper Esther Nederkoorn heeft dit weekend aan een ander hardloopevenement meegedaan. Namelijk de halve marathon van New York: bij ca. 10 graden 21,1km trippelen door the Big Apple! Wie doet het haar na?!


En nu? Allemaal op naar de BreakFAST Run op 6 april!?!

PS: laat het ons s.v.p. meteen weten als je wél hebt deelgenomen aan de Zandvoort Circuit Run en je je naam mist in bovenstaand stukje!