maandag 16 december 2013

Huiswerk (week 9), Halve en Kwart van Egmgond

Met de ideale hardloopomstandigheden van vorige week nog in de herinnering, volgt hieronder het huiswerk voor week 9.

Qua weer hoef je het hardlopen deze week overigens niet te laten: het KNMI voorspelt -voor de tijd van het jaar te hoge temperaturen-  ca. 10-12 graden, af en toe wat motregen en een pittige zuidwesten wind.  Kortom, typisch Hollands weer.


Opdracht week 9:

Halve marathon, bvk 2x per week trainen + 1x Duinloperstraining:
  1. Duurloop 90 minuten in tempo 1.
  2. Duurloop 70 minuten in tempo "1,5", oftewel een stapje harder dan het duurlooptempo (de zeer ervaren halve marathonloper kan deze in tempo 2 doen).
Kwart marathon, bvk 2x per week trainen + 1x Duinloperstraining:
  1. Duurloop 55 minuten in tempo 1.
  2. Interval 3 x 30 minuten in tempo "1,5", oftewel een stapje harder dan het duurlooptempo (de zeer ervaren kwart marathonloper kan deze ook in tempo 2 doen). De herstelpauze is 3 minuten dribbelen (of 1,5 minuut wandelen).
Succes!!

NB: vergeet het inlopen niet en doe de warming-upoefeningen (5-10 minuten). En aan het einde van de training uitlopen en natuurlijk besluiten met wat rek- en strekoefeningen (5-10 minuten). Doen hoor!

AGENDA:
Op zaterdag 28 december a.s. wordt de "Duinlopers Egmondgenerale" gelopen.
Dit betekent dat de Halve van Egmond wordt gelopen minus het rondje door het dorp, nog altijd goed voor zo'n 18km. De Kwart van Egmond wordt in z'n geheel gelopen. Voor beide afstanden wordt om 09.30 uur gestart vanaf het vertrouwde verzamelpunt, het PWN-parkeerterrein bij Gasterij Nieuw-Westert (Egmond-Binnen).