dinsdag 15 april 2014

13 april 2014: hardlopen in Heiloo en Rotterdam

Op zondag 13 april 2014 heeft onze Duinloper Esther N. een grootse prestatie geleverd. Zij is de eerste Duinloper die in Rotterdam een HELE MARATHON heeft gelopen: 42km in 4.25.43!

Hoe ze het vond? Pittig. De wind was best fris en stevig vooral als je op het 25km-punt tegen wind de Erasmusbrug over moet. Het zonnetje dat af en toe door het wolkendek piepte was aangenaam. De man met de hamer heeft zich aan Esther niet laten zien. Maar dat een hele marathon begint bij 35km kan zij nu uit eigen ervaring beamen. Dan komt het aan op mentale kracht, op doorzettingsvermogen, op wilskracht, op discipline, op doorgaan.

Esther is een hele bijzondere ervaring rijker. Het na-ijleffect van dartelende endorfines houdt lekker lang aan en wordt nog eens versterkt als de welverdiende medaille blinkert om haar nek. En smaakt dit naar meer bij haar? De tijd zal het leren.

Op zondag 13 april 2014 houdt onze Duinloper Jeannet het dichter bij huis en loopt zij mee met de Heiloose PCC Maalwater Run "nieuwe stijl". Ze legt de 10km-afstand die -voor het eerst in de PCC Maalwater Run-geschiedenis- door bijna heel Heiloo voert in exact 1 uur af. Een mooie prestatie. Dat levert haar een foto mét burgemeester Romeyn op.

Applaus en een diepe buiging voor beide. Gewoon hartstikke goed gedaan!
Op naar de volgende uitdaging.