maandag 8 december 2014

Een sportief weekend!

Een sportief weekend na voor velen "het avondje van Sinterklaas"; de Duinloper kan kiezen wanneer hij/zij wat gaat doen.

Op zaterdagochtend 6/12 gaat de zaterdagochtendgroep om 09.30 uur het duin in voor een rondje duinstampen; het interalprogramma 15 x 2 minuten in tempo 2 wordt onder prachtige, zonnige omstandigheden uitgevoerd.

Onze Duinlopers zijn nét klaar, voordat zo'n dikke 900 hardlopers over de startlijn van de Midwinterduinloop geschoten worden. In dat deelnemersveld is natuurlijk óók een heel aantal Duinlopers van de partij. Een paar dames bijt zich vast in de 7,6km en weer anderen maken kilometers met de 16,8km. Deze Midwinterduinloop blijft een goede oefening in het trainingsprogramma "op weg naar Egmond".

Via de website van fotograaf Frits van Eck komen wat Duinloperdames voorbij: Esther de Boer (foto 106 + 161), Femke Waasdorp (foto 40 + 230), Margret Wortel (foto 40,89 en 221), Marion Pruymboom (foto 226), Kristel Bakker (foto 42), Patricia Hemmer (foto 42, 234 en 248) en Natalie Baltus (en Duinloper-to-be Christine Verhegen). Laat het s.v.p. weten als je je naam (en foto) mist in dit bericht (deduinlopers@gmail.com).


Op zondag 7/12 zijn er totaal andere weersomstandigheden voor een rondje hardlopen: harde, gure wind en koude, striemende regen.

Onze DreamTeamster Esther Nederkoorn reist desalniettemin 's ochtends vroeg af naar Rotterdam om daar mee te doen met de Bruggenloop Rotterdam. Het parcours van 15km gaat over 5 bruggen in Rotterdam, waaronder over de bekende Erasmusbrug en de Van Brienenoordbrug. Esther finisht in zeer knappe tijd (1.24.59!!) en is een Rotterdamse ervaring én een heuse glow-in-the-dark medaille rijker. Volgens Esther is dit een leuke, uitdagende loop met veel (muzikale) gezelligheid onderweg. Op één dag heen en weer reizen, is te doen (vroeg weg-laat thuis), maar Rotterdam is misschien leuk genoeg om er bijvoorbeeld een "weekendje Rotterdam" van te maken?! ;-)

Op zondag 7/12 organiseert AV Castricum een Strand- en Duinloop, die, zoals de naam al doet vermoeden, door duin en over strand gaan. Wij zijn benieuwd of er ook Duinlopers zijn die hieraan hebben meegedaan?! Laat ons je ervaringen weten!

Ook dit is een loop die heel goed past in de voorbereiding voor de kwart of halve van Egmond. De eerstvolgende Strand- en Duinloop staat gepland op zondag 4 januari 2015, start om 10.45 uur. Ga voor meer informatie naar http://avcastricum.nl/strand-en-duinlopen/afstanden-programma-categorieen/

Tot slot: heb je zaterdagochtend 27 december a.s. gereserveerd voor de Duinlopers Generale? Het parcours van de kwart van Egmond wordt volledig gelopen. Het parcours van de halve wordt bijna geheel gelopen, alleen de kilometers door het dorp snijden we af. Resteren toch nog altijd 18 kilometers!!