donderdag 4 december 2014

Fundrunner, de sportapp voor het goede doel!

Hardlopen (sporten in het algemeen) voor een goed doel wordt steeds populairder. Vaak is het gekoppeld aan grote sportevenementen of lokale sponsorinitiatieven.

Maar het kan slimmer, dachten ze bij Fundrunner.nl. In samenwerking met een aantal sponsors en goede doelen hebben ze een app ontwikkeld waarmee je je als sporter ook tijdens trainingsloopjes kunt laten sponsoren voor een goed doel.

Oftewel, je kunt met deze Fundrunner app activiteiten waar je buiten kilometers mee maakt (hardlopen, maar ook wandelen - fietsen - schaatsen - skeeleren - roeien - zeilen - golfen en rolstoelsporten) omzetten in een donatie voor een deelnemend goed doel. Het enige dat je hoeft te doen om een donatie mogelijk te maken, is jouw prestatie en een bericht van je sponsor te delen op één of meerdere sociale netwerken. Je hoeft zelf géén sponsors te zoeken, dat heeft de Fundrunner app en de deelnemende goede doelen al voor je gedaan.

Hoe werkt het?
Als je gaat hardlopen, start je de Fundrunner app en kies je een activiteit, een goed doel en een sponsor. De sponsor biedt een kilometerprijs en een maximaal bedrag. Bijvoorbeeld, Weight Watchers biedt € 0,50 per hardgelopen kilometer en maximaal € 10,00. Je loopt 10km hard. Dan loop je zo maar even 10 x € 0,50 = € 5,00 bij elkaar voor je gekozen goede doel. Het enige dat je hoeft te doen is je prestatie in combinatie met een bericht van je sponsor te posten op Facebook en/of Twitter.  Let op: het is wel essentieel dat je een goede internetverbinding hebt als je start en stopt. Anders kun je niet posten en daarmee je donatie niet verzilveren.

Op dit moment hebben deze sponsors zich aan Fundrunner.nl verbonden:
Mikro Gids
AGU
Denksport
Kiesgoed.nl
KRO Magazine
Weight Watchers
Zekur.nl
Koga

Op dit moment zijn dit de deelnemende goede doelen:
Cordaid
De Zonnebloem
Rode Kruis
Diabetes Fonds
Natuurmonumenten
Dorcas
KNRM
Alzheimer Nederland
Leger des Heils
VluchtelingenWerk Nederland
Topsport for life

Wil jij geld ophalen voor één van de deelnemende goede doelen en heb je niets tegen "reclame maken" op je eigen social media kanalen?
Download dan gratis de app in Google Play of de Apple Store en gebruik deze telkens als je gaat hardlopen (of anderszins kilometers gaat maken).
Als je het trainingsschema "Op weg naar Egmond" volgt, maak je de komende 6 weken flink wat kilometers. Daarmee kun je best een aardig centje verdienen voor één van de genoemde goede doelen.

Wil jouw bedrijf of werkgever sponsor worden? 
Bedrijven en merken zoeken steeds meer samenwerking met goede doelen. Via Fundrunner.nl snijdt het mes voor een bedrijf of merk aan twee kanten. Enerzijds steunt het bedrijf of merk een goed doel én tegelijkertijd presenteert het zich op een unieke manier op social media. Mail naar info@fundrunner.nl als je meer wilt weten over deze mogelijkheden.

Werk jij bij een goed doel en wil jij de inkomsten verhogen met Fundrunner? Stuur dan een email naar info@fundrunner.nl