maandag 30 maart 2015

Zandvoort & Berlijn 2015

Het weer met een Zandvoort Circuit Run lijkt een soort stuivertje wisselen.
Editie 2012 prachtig lenteweer, editie 2013 Siberisch koud. Editie 2014 zomerse temperaturen en editie 2015 stormachtig en nat.

Want wat een regen valt er op zondag 29 maart 2015. Er valt niet aan de "regendouche" te ontkomen als deze met een straffe windkracht 6 horizontaal over het circuit, over het strand en door de Zandvoortse straten wordt geblazen. Sportieve pitspoezen in het startvak transformeren in bionische vrouwen die vervolgens volhardend en stoïcijns de barre omstandigheden trotseren en overwinnen.

Door die barre omstandigheden wordt de mentale kracht van de hardloper uitgedaagd en ontstaat er extra kracht in de vorm van "ik laat me toch niet kisten door een beetje schijtweer". Welnu, onze Duinlopers zetten in elk geval die knop om en gaan er voor, weer of geen weer. Ze bikkelen, genieten, schelden en lachen.

Bikkelen: 4km uitdagend en heuvelachtig racecircuit, vervolgens 4 km wind en regen tegen op het strand, dan een stukje duingebied en daarna door het Zandvoortse centrum met slechts hier en daar een verdwaalde (maar dappere) toeschouwer en flarden van muzikale aanmoediging.

Genieten: langs de eretribune op weg naar de finish en dan de euforie van het volbrengen, het trots zijn op jezelf en de glimmende medaille om je nek.

Schelden: als je met nét een droge set aan door de striemende regen én tegenwind naar het treinstation moet lopen en daar aangekomen dus wéér zeiknat bent.

Lachen: als de selfie voor de Duinlopers Facebookpagina gemaakt wordt, ook al ben je tot op het bot nat en koud en zit de mascara nog net niet onderaan je wangen i.p.v. op je wimpers.

Het tijdregistratiesysteem heeft ook te lijden onder de nattigheid. Want de Uitslagenlijst op de website van de Zandvoort Circuit Run 2015 levert een hele snelle Duinloopster op. Onze Jeannet is snelste Duinloperdame met een nieuw supersnel PR: 12km in 50.53. Volgens haar eigen tijdmeting heeft ze er trouwens 1.18 over gedaan.
Kristel finisht in 1.06.00 gevolgd door onze Esther N. (1.07.13). Femke W. gaat na 1.09.10 over de eindstreep gevolgd door Dorien in 1.12.01 (ze heeft de hele route zij-aan-zij met Jeannet gelopen). Karin de V. ziet na 1.20.44 de finishvlag zwaaien. Onze Monique maakt er elk jaar een gezinsuitje. Met man en 3 kids maken zij hun km's over het circuit. De jongste zoon en dochter presteren op de 2,5km in 10 en 12 minuten! De oudste zoon en vader doen samen de 5km in 23 minuten en Monique doet de 5km Ladies Run in 27 minuten. Snelle familie, die Konings!

Ongeacht de eindtijd, snel of heel snel: er is (weer) geweldig gepresteerd door onze Duinlopers! Twee dikke duimen omhoog voor jezelf en applaus van ons!

Het weer in Berlijn was zondag ietsje beter (droger?) en in die cosmopolitische stad liep onze Patricia de halve marathon. Met nog 26.999 deelnemers (uit wel 80 verschillende landen) volbrengt zij 21,1km door de Berlijnse straten in een prachtige tijd van 2.04.47.
Hartstikke goed gedaan Patricia!