maandag 20 april 2015

Yoga4Runners, 19/4/2015

Zondagochtend 19 april 2015 staat voor een aantal Duinlopers en vrienden van de Duinlopers in het teken van yoga. Voor de één is het een eerste kennismaking met deze "sport". Voor de ander is het een beetje bekende materie. En voor weer een ander is het gesneden yogakoek.

Aan Esther de uitdaging om voor deze gemêleerde doelgroep een passende workshop Yoga4Runners samen te stellen. En dat heeft ze goed gedaan ...

Krachtig ademhalen, rekken, strekken, lengte in het lichaam brengen, twisten en balanceren. Maar ook spierversterkende oefeningen komen voorbij, waarbij de focus ligt op de spiergroepen rondom de romp: de buik en de lage rug. Want, een sterke rompstabiliteit kan hardloopblessures voorkomen.

Iedereen laat zich leiden en meenemen door Esther's stem. Iedereen doet de oefeningen naar eigen kunde en capaciteit. En alle oefeningen worden met een yoga-intentie uitgevoerd. Dat wil zeggen: tijd en ruimte voor ademhaling, voor aanpassingen, voor ontspanning en voor verdieping. 

Tijdens de yoga-workshop wordt op een andere manier dan met hardlopen contact gemaakt met het eigen lichaam. De blik is nadrukkelijk naar binnen gericht. Op het voelen hoe je lichaam voelt en wat het nodig heeft. Yoga stimuleert bewustwording. Hoe je ademt, hoe je beweegt, hoe het met je lichaam gaat. Die bewustwording kan helpen bij het hardlopen: betere ademhaling, betere houding, betere balans, beter herstel. Yoga kan je helpen tot betere loopprestaties.

Esther, bedankt voor de professionele en uitgebalanceerde yogales. Deelnemers, bedankt voor jullie inzet en overgave.  Net als bij hardlopen geldt ook voor yoga: de kracht van de herhaling, oefening baart kunst. 

Bij voldoende belangstelling organiseren we in het najaar van 2015 weer een Yoga4Runners.

Maar eerst komt er op vrijdagavond 19 juni a.s. de Duinlopers Zomeravond Strandloop (5 + 10km, start 20.00 uur). Noteer de datum alvast in je agenda.