donderdag 27 augustus 2015

Duinlopers snuffelen aan Tabata

De kop is er af. De week is doorgezaagd. Het weekend wordt hardlopend begonnen. Kortom, het zomerreces is écht voorbij. Er wordt sinds 2 weken weer serieus getraind door de Duinlopers.

Aan deze nieuwe serie Duinlopen is naast loopscholing en een uitdagend hardloopintervalschema het element "tabata" aan de wekelijkse training toegevoegd.

Tabata training is intervaltraining op zeer hoge intensiteit. Hierdoor put het spieren snel uit en geeft het een sterke prikkel aan het lichaam om snel aan te passen aan de hoge trainingsintensiteit. Dit zorgt voor een efficiëntere vetverbranding, waardoor het lichaam tijdens het dagelijks leven makkelijker en meer vet verbrandt. Daarnaast  zullen er om snel beschikbare energie te leveren voor de zware interval meer  koolhydraten worden opgeslagen in de spieren in plaats dat deze worden opgeslagen in vet. Het belangrijkste is dat de 3 x 20 seconden durende inspanningsblokken zeer hard gewerkt wordt.

Succes allemaal!

PS: de Duinlopers Snertloop staat gepland op zaterdag(na)middag 21 november a.s. Wil je meedoen? Stuur dan gewoon alvast een email naar deduinlopers@gmail.com