vrijdag 18 september 2015

Triggerpoint Foam Grid Roller en The Marathon Stick

De hardloopwereld is voortdurend in beweging. En de hoeveelheid bijbehorende handige gadgets neemt in eenzelfde tempo toe.

Als het gaat om goed voor je lichaam zorgen na een sportieve inspanning, is onze woensdagochtend-Duinloper Pascale zeer enthousiast over het gebruik van de foam grid roller en de massage stick .

De Triggerpoint Foam Grid Roller is een ideaal hulpmiddel als je last hebt van spierknopen (triggerpoints), lokale verkrampingen in de spieren. Door gebrek aan doorbloeding en zuurstof ontstaat een gevoelige plek die vaak te herkennen is aan kleine verhardingen. Triggerpoints kunnen door verschillende oorzaken getriggerd worden: chronische overbelasting, overbelasting van een spier tijdens een (te) zware training. Er bestaan allerhande oefeningen die met de Foam Grid Roller gedaan kunnen worden waarmee spierknopen gemasseerd en losgemaakt kunnen worden.

Een foam roller is in heel veel kekke kleuren én in verschillende prijsklassen te verkrijgen. De Triggerpoint Foam Grid Roller is wat duurder, maar deze schijnt wel the Rolls Royce onder de foam rollers te zijn (50-60 euro).

The Stick is een massage tool die je helpt om je spieren te herstellen na het sporten. The Stick is afkomstig uit de Verenigde Staten en wordt ook wel "de tandenborstel voor de spieren" genoemd.
Het model dat met name voor de (middellange) hardloper geschikt is, is The Marathon Stick. Deze Marathon Stick is goed voor het behandelen van stijve kuiten, stramme hamstrings of spierpijn in je bovenbenen. Door de lengte (50cm) is hij makkelijk te gebruiken op benen.

Masseren met The Marathon Stick versnelt de hersteltijd van de spieren, vermindert zere, stijve en pijnlijke spieren, stimuleert de doorbloeding. Het is makkelijk in gebruik; het kan direct op de huid of door lichte kleding heen worden toegepast. The Marathon Stick kost ongeveer 40 euro.

Je kunt Pascale altijd vragen naar haar ervaringen. En op YouTube zijn natuurlijk allerhande filmpjes te vinden hoe deze gadgets te gebruiken. Google gewoon even op "oefeningen Triggerpoint Foam Grid Roller" en "oefeningen The Marathon Stick".