maandag 14 december 2015

Midwinterduinloop en Yoga4Runners!

Het weekend van 12 en 13 december was een sportief en zinvol weekend voor menig Duinloper.

Midwinterduinloop 2015
Zo staat er op zaterdagochtend 12/12 voor onze Natalie, Dorien, Femke W., Jeannet, Laura en Pascale dé Midwinterduinloop op het programma. Dit blijft een meer dan prima trainingsloop ter voorbereiding op "Egmond". In het immer kneuterige Dorpshuis De Schulp kan ingeschreven worden en er hangt, ondanks de inmiddels 1000 deelnemers, altijd een lekker ons-kent-ons-hardlopen-op-eigen-terrein sfeertje.
Onder prachtige weersomstandigheden (niet te koud, niet te warm, beetje zon, nauwelijks wind) heeft de één de 7,6km en de ander 16,8km op ons bekend terrein afgetikt. En met een dergelijke "serieuze" trainingsloop, daag je jezelf uit. Er wordt door iedereen nét even sneller gelopen dan wanneer het een eigen trainingsrondje zou betreffen.

Ameland Adventure Run
Onze Margret W. is dit weekend voor haar rondje hardlopen afgereisd naar Ameland om daar mee te doen aan de Ameland AdventureRun. We horen nog graag haar avonturen.

Duinlopers Workshop Revitaliserende Yoga4Runners
En op zondag 13/12 liggen zo'n 20 Duinlopers c.q. vrienden van de Duinlopers op de yogamat voor een Workshop Revitaliserende Yoga4Runners onder leiding van onze Esther N..

Yoga is op een hele andere manier dan hardlopen even de boel de boel laten, ontspannen door inspannen,  het hoofd leegmaken. Én, op een andere manier in contact treden met je lichaam.
De workshop begint met een staande meditatie-/ademhalingsoefening om de ademhaling laag, in de buik, te krijgen. Want een "lage" ademhaling brengt rust in het lichaam. En rust in het lichaam, brengt rust in het hoofd.

Terwijl ieder voor zich verbinding maakt met haar ademhaling, haar hart en haar hoofd, leest Esther een prachtige tekst van Paulo Coelho voor, ter relativering van deze (drukke) tijd van het jaar:
"We kunnen contact maken met ons hart als we de stilte opzoeken. We leven in een luidruchtige wereld en zijn voortdurend druk bezig. Er is geen tijd, geen ruimte, geen stilte voor het hart. Dat is waarom mensen mediteren of bidden, omdat ze die ruimte, die momenten, nodig hebben om te luisteren naar het hart." 

Daarna volgt in een rustig en ontspannen tempo een serie oefeningen gericht op rekken en strekken, twisten, ruimte creëren en balans voelen. Een groot aantal oefeningen kan met gesloten ogen uitgevoerd worden wat bijdraagt aan het in contact komen met het eigen lijf. Als het ware een kijkje nemen ín jezelf en, zonder oordeel, "zien" waar je lichaam extra liefde, aandacht en ademhaling nodig heeft.

De workshop eindigt met een liggende ontspanningsoefening waarbij de focus natuurlijk weer op de ademhaling is: in gedachten volgt iedereen haar rustige in- en uitademing. Ook nu wordt een mooie boodschap van Paulo Coelho voorgelezen:
"Het is heel belangrijk om plezier te hebben. Zelfs als je bezig bent met iets wat een hoop discipline vergt en hard aan het werk bent, heb je plezier nodig. Om te leven. Het leven is verbondenheid met de energie van liefde en die bevat een heel belangrijk bestanddeel: plezier."

Terwijl iedereen dit op zich in laat werken, zwellen voorzichtig de eerste tonen van het toepasselijke lied "Follow the Sun" (Xavier Rudde) aan.

Namasté

Esther, namens alle deelnemers bedankt voor deze Revitaliserende Yoga4Runners. Het was  WELDADIG voor body & mind. Deelnemers, bedankt voor jullie inzet en overgave.

Bij voldoende belangstelling organiseren we in het voorjaar 2016 weer een workshop Yoga4Runners.
Maar eerst is op 10 januari a.s. de Kwart en Halve van Egmond. De Duinlopers Egmond Generale wordt op zondagochtend 27 december a.s. gelopen (09.30 uur, nadere informatie volgt).
Noteer deze datum alvast in de agenda.


PS: heb je wel meegedaan met de Midwinterduinloop 2015 maar mis je je naam, laat het mij direct weten. Dan nemen we je alsnog op in de Duinlopers-annalen (deduinlopers@gmail.com)