Denk aan diverse soorten lichaamsbehandelingen, workshop mindfulness, mooie producten voor óp of óm het lijf, gezonde voeding, etc..
De atmosfeer was positief, vriendelijk en open minded.
Wij hopen dat alle bezoekers deze middag door iets of iemand geïnspireerd zijn geraakt. Agnes en Martine hebben in elk geval genoten van het enthousiasme waarmee een leuke groep dames aan Duinlopers Hardloopclinics hebben meegedaan. Bedankt voor jullie inzet!
En, in het kader van gezond sporten - gezonde voeding hieronder de recepten van de sportmuffin en de choco-bietenmuffin die onze Body&Mindgasten afgelopen zondag bij ons konden proeven.
Bak ze en eet smakelijk!
**********
Recept Choco-Bieten Muffin
Ingredienten:
3 gekookte bieten
150 gram speltmeel 50 gram oerzoet (kokosbloesemsuiker kan ook) 4 eetlepels cacao 2 theelepels baking soda 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder 1 theelepel vanille 1 ei 2 eetlepels honing 150gram kokosolie 3 eetlepels lijnzaad(olie) 100ml melk chocolade naar smaak eventueel zout of kruidnagelpoeder
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen tot 190
graden
Rode bieten raspen
In een beslagkom de droge
ingredienten mengen:
- speltmeel
- zoetmiddel
- cacao
- baking
soda
- bakpoeder
- vanille
In een andere kom de overige
ingredienten mengen:
- ei
- honing
- melk
- lijnzaad(olie)
- kokosolie
(gesmolten)
Voeg beetje bij beetje de
droge ingredienten bij de natte ingredienten. Roer de geraspte biet er door
heen.
Doe het beslag in
muffinvormpjes en zet ze 20 minuten in de oven. Ze zijn gaar als ze licht
terugveren en je een satéprikker schoon uit het midden kan halen.
(Recept: Rens Kroes)
***********
Recept Sportmuffin
Ingredienten:
250 gram speltmeel
1 zakje bakpoeder
4 eieren
40 gram honing
2 vanillestokjes
150 gram magere kwark
400 gram appels met schil
1 limoen (rasp en sap persen)
3 theelepels kaneel
100 gram rozijnen
80 gram gedroogde cranberries
50 gram amandelschaafsel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175
graden.
Zeef speltmeel en bakpoeder
door een bolzeef
Doe 4 eieren, de honing,
uitgeschrappte inhoud van de vanillestokjes en de magere kwark in een
beslagkom.
Snijd de appels in partjes,
haal het klokhuis uit de appels en snij kleine stukjes en doe ze in een bak.
Rasp wat limoenschil over de
appels
Snijd de limoen in vieren en
schenk wat sap over de appels.
Voeg de kaneel, de rozijnen,
de cranberries en de helft van het amandelschaafsel toe en meng dit goed door
elkaar.
Meng de ei- en kwarkmassa met
een elektrische mixer in de beslagkom gedurende 3 minuten.
Spatel speltmeel en bakpoeder
door de eier/kwarkmassa.
Spatel nu in luchtige halen de
appels door het beslag.
Vul de muffinvormpjes
Maak het amandelschaafsel nat
met waterdruppels en strooi dit amandelschaafsel over de muffins.
Bak de muffins in 25 minuten
gaar.
(recept: chefkok Erik te Veldhuis - sportcentrum Papendal)
|