woensdag 10 februari 2016

Body & Muffin time!

Afgelopen zondag stonden we met onze "stand" op de Body & Mind Inspiratiedag. En wat was dat een leuke, gevarieerde en bijzondere dag. Vanuit zoveel verschillende invalshoeken was door maar liefst 42 standhouders het thema Body & Mind ingevuld.
Denk aan diverse soorten lichaamsbehandelingen, workshop mindfulness, mooie producten voor óp of óm het lijf, gezonde voeding, etc..
De atmosfeer was positief, vriendelijk en open minded.


Wij hopen dat alle bezoekers deze middag door iets of iemand geïnspireerd zijn geraakt. Agnes en Martine hebben in elk geval genoten van het enthousiasme waarmee een leuke groep dames aan Duinlopers Hardloopclinics hebben meegedaan. Bedankt voor jullie inzet!

En, in het kader van gezond sporten - gezonde voeding hieronder de recepten van de sportmuffin en de choco-bietenmuffin die onze Body&Mindgasten afgelopen zondag bij ons konden proeven.
Bak ze en eet smakelijk!

**********
Recept Choco-Bieten Muffin

Ingredienten:
3 gekookte bieten
150 gram speltmeel
50 gram oerzoet (kokosbloesemsuiker kan ook)
4 eetlepels cacao
2 theelepels baking soda
1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
1 theelepel vanille
1 ei
2 eetlepels honing
150gram kokosolie
3 eetlepels lijnzaad(olie)
100ml melk
chocolade naar smaak
eventueel zout of kruidnagelpoeder

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen tot 190 graden
Rode bieten raspen
In een beslagkom de droge ingredienten mengen:
- speltmeel
- zoetmiddel
- cacao
- baking soda
- bakpoeder
- vanille
In een andere kom de overige ingredienten mengen:
- ei
- honing
- melk
- lijnzaad(olie)
- kokosolie (gesmolten)
Voeg beetje bij beetje de droge ingredienten bij de natte ingredienten. Roer de geraspte biet er door heen.
Doe het beslag in muffinvormpjes en zet ze 20 minuten in de oven. Ze zijn gaar als ze licht terugveren en je een satéprikker schoon uit het midden kan halen.
(Recept: Rens Kroes)
***********
Recept Sportmuffin

Ingredienten:
250 gram speltmeel
1 zakje bakpoeder
4 eieren
40 gram honing
2 vanillestokjes
150 gram magere kwark
400 gram appels met schil
1 limoen (rasp en sap persen)
3 theelepels kaneel
100 gram rozijnen
80 gram gedroogde cranberries
50 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zeef speltmeel en bakpoeder door een bolzeef
Doe 4 eieren, de honing, uitgeschrappte inhoud van de vanillestokjes en de magere kwark in een beslagkom.
Snijd de appels in partjes, haal het klokhuis uit de appels en snij kleine stukjes en doe ze in een bak.
Rasp wat limoenschil over de appels
Snijd de limoen in vieren en schenk wat sap over de appels.
Voeg de kaneel, de rozijnen, de cranberries en de helft van het amandelschaafsel toe en meng dit goed door elkaar.
Meng de ei- en kwarkmassa met een elektrische mixer in de beslagkom gedurende 3 minuten.
Spatel speltmeel en bakpoeder door de eier/kwarkmassa.
Spatel nu in luchtige halen de appels door het beslag.
Vul de muffinvormpjes
Maak het amandelschaafsel nat met waterdruppels en strooi dit amandelschaafsel over de muffins.
Bak de muffins in 25 minuten gaar.
(recept: chefkok Erik te Veldhuis - sportcentrum Papendal)