maandag 9 mei 2016

Bijzondere prestaties in een zomers weekend

Dit weekend is er volop hardgelopen door een groot aantal Duinlopers. En de omstandigheden waren onverwacht zomers.

Alkmaar City Run by night
Allereerst is daar op vrijdagavond de Alkmaar City Run by night, de gezelligste loop in de regio. De straten zijn vrolijk verlicht en overal klinkt muziek.


Enkele cijfers:
- 8000 deelnemers
- honderden toeschouwers
- tientallen vrijwilligers
- 30 bands en DJ's
- 5 cheeringzones
- 32.44 snelste heer op de 10km
- 36.07 snelste dame op de 10km
- € 2.250,-- opgehaald voor het Jeugdsportfonds Alkmaar

Om 21.30 uur klinkt het startschot voor de 10km-lopers, zo ook voor een handvol Duinlopers.
Margret W., Esther J., Femke J. Monique, Miranda, Laura, Eveline S., Chantal en Pascale lopen de benen uit hun lijf door de gezellige binnenstad van Alkmaar. Ze slingeren o.a. over de Oude Gracht, het Fnidsen en het Waagplein. Dat is weer eens wat anders dan het OefOefduin of de vloedlijn.

Margret W. is onze snelste Duinloopster; in een flitsende 50.15 komt zij over de eindstreep. Eveline S. wilde graag onder de 55 minuten eindigen, maar de warmte en de drukte in de straten maakten dat ze 9 seconden meer nodig had: 55.09. Esther J. doet deze thuiswedstrijd in een snelle 56.53. Chantal komt niet goed in haar ritme ("wat was het warm") en moet het doen met 58.02. Monique zet qua cijfercombinatie de mooiste tijd neer: 59.59. Pascale komt na 1.00.16 over de eindstreep. Laura heeft slechts 1.02.09 nodig voor een "rondje binnenstad". Miranda kan een keurige 1.03.03 bijschrijven in haar hardloopannalen. En idem voor Femke J.: 1.04.14. Groot applaus voor deze stadse prestaties van deze Duinlopers.

Wings for Life World Run Breda

Ons Margret W. levert op zondag (weer) een geheel andere prestatie van formaat. Zij tikt in Breda "even" 21,9km af in 1.52.19. Gemiddeld heeft ze 5.08 gedaan over 1 km. Dat is echt wel heel snel. Vooral als je daar nog bij bedenkt dat het met 27-28 graden écht zomers warm was.


Het hele bijzondere aan deze run is:
  • dat deze over de hele wereld op dezelfde dag deze run gelopen wordt. 
  • dat het inschrijfgeld 100% naar een goed doel gaat, deze keer naar ruggenmergonderzoek/ de genezing van dwarslaesie.
  • dat je net zo lang blijft hardlopen, totdat je door de Catcher Car, dit jaar bestuurd door Max Verstappen, ingehaald wordt. 
Margret, alle Duinlopers maken een diepe buiging voor je. Fantastisch gedaan.