woensdag 11 mei 2016

Duinlopersactiviteiten in juni en juli

De komende periode staat er een aantal (extra) activiteiten op het Duinlopersprogramma:
  • woensdagochtend 18 mei a.s.:Duinlopers TrailRunClinic
  • vrijdagavond 17 juni a.s.:
    Duinlopers Zomeravond Strandloop (5km of 10km)
  • woensdagochtend ..?.. juni a.s.:
    Duinlopers Pop-Up Run & Yoga
  • woensdagavond 6 juli a.s.:
    Duinlopers Natuurwandeling (max. 10 personen)


Duinlopers TrailRunClinic - woensdagochtend 18 mei 2016:
__________________________________________________________
Trailrunning staat voor 'off-road hardlopen: door de natuur, over smalle paadjes natuurlijke hindernissen bedwingen. Er wordt minder op tijd gelopen en meer op gevoel. Door de wisselende ondergrond vergt het meer concentratie. "Balanceren" is belangrijk; hierdoor wordt meer kracht opgebouwd in de enkels, bovenbenen en bovenlichaam. En dat alles dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te genieten van de omgeving. 

In zekere zin is elke Duinloperstraining een trailrun, omdat je met ons voornamelijk over onverhard paden hardloopt.  Op woensdag 18 mei a.s. kiezen we voor een ander duingebied met weer andere natuurlijke "hindernissen". 
Later deze week volgt via e-mail, website en Facebook alle info over hoe laat en waar. Enne, de zaterdag-Duinlopers zijn natuurlijk ook van harte welkom. (vooraf aanmelden is niet nodig)


Duinlopers Zomeravond Strandloop - vrijdagavond 17 juni 2016:
___________________________________________________________
Ja, het gaat weer gebeuren! De jaarlijkse Duinlopers Zomerloop komt er aan en wel op vrijdagavond 17 juni a.s.. Sportief en gezellig worden ultiem gecombineerd. Want, eerst ga je sportief 5 of 10km hardlopen langs de vloedlijn (en een stukje door Egmond resp. Bergen). En daarna plof je met een glimmende herinnering om je nek neer voor wat gezelligheid met elkaar.


Aanmelden: 
Doe je (weer) mee? Meld je dan snel aan via een e-mail aan deduinlopers@gmail.com.
Hier meer informatie over onze Zomeravond Strandloop.Duinlopers Pop-Up Run & Yoga - woensdagochtend ..?.. juni 2016:
___________________________________________________________
Zie het voor je ... op een mooie woensdagochtend eerst een rondje lekker hardlopen (spierverkortende bezigheid) om deze inspanning af te ronden met ontspannende yoga op het strand (spierverlengende bezigheid) o.l.v. "onze" yoga-docente Esther N. 
Dat willen we graag een keertje organiseren, maar wanneer ... dat is nu nog niet bekend. Lijkt het je wat? Duinlopers Natuurwandeling - woensdagavond 6 juli 2016:
____________________________________________________________
Altijd wat meer willen weten over dat prachtige natuurgebied waar je elke week met met de Duinlopers aan het hardlopen bent? Dat kan op woensdagavond 6 juli a.s., want dan kun je met ons en onder leiding van een IVN-natuurgids een wandeling over de Westert en de Bleek. 

De Westert en de Bleek behoren tot de oude duinen en zijn eeuwenlang door de mens in gebruik geweest: voor landbouw en het weiden van vee, voor het bleken van linnen en voor de bollenteelt. Dat heeft geleid tot het kenmerkende open 'nollen' landschap.  Door juist beheer houdt PWN deze waardevolle restanten van de oude duinen in stand. De gids vertelt van alles over de cultuurhistorie, landschap en beheer, flora en fauna. 

Aanmelden: 
LET OP: er kunnen maximaal tien mensen mee! 
Meld je daarom snel aan via een e-mail aan deduinlopers@gmail.com
Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. En vol = vol.

Start: PWN Parkeerterrein, Oude Schulpweg in Egmond-Binnen
Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Kosten: € 5,50 p.p.
Let op: duinkaart mee