woensdag 15 juni 2016

Deelnemersinformatie Zomeravond Strandloop, 17 juni 2016Een loopje van Loopgroep de Duinlopers kenmerkt zich door -kleinschalige- sportieve gezelligheid: eerst 5km of 10km hardlopen langs de vloedlijn (en een stukje Egmond aan Zeen of Bergen aan Zee), waarbij je uit je comfortzone stapt, je eigen "race" loopt en echt tot je eigen gaatje gaat.


Na de sportieve prestatie is het altijd gezellig "nazitten" met bekende (of onbekende) loopmaatjes op het strand bij Strandpaviljoen De Tropen onder het genot van een drankje en een hapje .

Hieronder de belangrijkste Need & Nice to know over vrijdagavond. Lees dit van te voren s.v.p. goed door.

Aanmelden: 
Wij staan vanaf 19.15 uur op het strand (langs de vloedlijn) van Egmond aan Zee-Noord, ter hoogte van strandpaviljoen De Tropen. Graag de € 7,50 deelnemersfee gepast betalen. 
We hebben een heus startnummer voor je klaar liggen. LET OP: neem s.v.p. zelf de veiligheidsspelden mee!

Start & Finish: 
Op het strand van Egmond aan Zee-Noord, ter hoogte van strandpaviljoen De Tropen.

Welkom & Warming-up:
Om 19.45 uur heten we iedereen van harte welkom, maken we een groepsfoto en doen we een korte warming-up.

Starttijd: 
De 10km start om 20.00 uur, de 5km start om 20.03 uur.

Parcours 10km, lees dit goed:
Het parcours van de 10km gaat richting Bergen aan Zee. Bij de hoofdstrandafgang in Bergen aan Zee verlaat je het strand en hol je richting de Berger Zeeweg. Bij de rotonde, vlak voordat je het dorp verlaat, neem je de 2e afslag en ga je richting Het Zeehuis (voormaling koloniehuis). Daar ga je links af en vervolgens ga je bij de 1e strandafgang die je tegenkomt, de strandafgang Noord (die van strandpaviljoen Noord), het strand weer op en begin je aan de laatste km's over het strand naar de finish in Egmond aan Zee.
De route is met rood/wit afzetlint en bordjes met pijlen aangegeven. Tip: kijk zelfstandig hoe het parcours gaat, loop niet "zomaar" achter je voorganger aan.

Parcours 5km, lees dit goed:
Het parcours van de 5km gaat eerst een klein stukje in zuidelijke richting tot aan de  hoofdstrandafgang van Egmond aan Zee (ter hoogte van strandpaviljoen Bad Egmond en Van Speijk). Hier ga je het strand af en ga je, bovenaan gekomen, links af omhoog richting vuurtoren (deze is dan aan je linkerhand). Bij de bocht ga je links af richting de boulevard. Op de boulevard ga je tot aan de laatste strandafgang (strandpaviljoen De Zeester), hier ga je het strand weer op, rechtsaf richting Bergen aan Zee. Na ruim 1,5km is op het strand een keerpunt aangegeven.Vanaf daar begin je aan de laatste 1,5km terug over het strand richting de finish in Egmond aan Zee.
De route is met rood/wit afzetlint en bordjes met pijlen aangegeven. Tip: kijk zelfstandig hoe het parcours gaat, loop niet "zomaar" achter je voorganger aan.

Tijdmeting:
Globale tijdmeting via de stopwatch van Agnes.
Wil je een exacte eindtijd weten, gebruik dan hiervoor de stopwatch op je eigen horloge of zo'n handige run-App op je mobiel.

Getij: 
Het is om 15.15 uur al hoog water en om 2345 is het laag water, oftewel er ligt zeer waarschijnlijk een prachtig breed strand als het startschot klinkt.  

Het weer: 
Wisselend bewolkt, misschien een spat regen en met 14-18 graden te koud voor de tijd van het jaar en er waait een noordwestelijke wind (kracht 4).

Opfrissen:
Zorg voor een eigen "italian shower" of neem na afloop een duik in zee. Neem in elk geval wat warme kleding mee voor na afloop.

After-fun:
Na het zuur, komt het zoet. 
Direct na de finish wordt er glimmend goud om je hals gehangen, staat er een verfrissend watertje voor je klaar, kun je een winegum snoepen én krijg je een consumptiebon voor een gezellig frisje, biertje of wijntje bij strandpaviljoen De Tropen. Aldaar zullen ook wat borrelhapjes rond gaan.

Vervoer:
Als je op de fiets kunt komen, doe dat dan en zet je fiets bij de strandafgang Egmond aan Zee-Noord neer.  Kom je met de auto, parkeer dan zoveel mogelijk in de buurt van strandafgang Egmond aan Zee-Noord. LET OP: het is tot 19.00 uur Betaald Parkeren in Egmond aan Zee.