zondag 19 juni 2016

Een zomerse Zomeravond Strandloop 2016

Vrijdagavond 17 juni 2016, de lucht is blauw, de zon schijnt, er waait een frisse nw-bries en de temperatuur is aangenaam. Het is een mooie avond voor een strandloop. 

En zo geschiedt voor de ruim 60 deelnemers aan de Duinlopers Zomeravond Strandloop. 

Team Running Blind Alkmaar
Naast Duinlopersleden heeft ook een groot aantal niet-leden zich voor dit loopevenement ingeschreven. Zo ook het team Running Blind Alkmaar. Voor deze groep visueel beperkte hardlopers met hun begeleiders is het 5km- of 10km-parcours dat voor 70% over een immer dynamisch strand gaat een ware uitdaging. De resterende 30% voert door Bergen aan Zee (10km) of Egmond aan Zee (5km).

Het strand lezen ...
Het strand ziet er "op het oog" aantrekkelijk breed uit, maar soms is het schijn die bedriegt. Te dicht langs de vloedlijn van een zich terugtrekkende zee zuigt het zand aan de voetzolen. Hogerop is het zand al snel te rul en mul. En soms moet er een geultje water vér-springend genomen worden teneinde droge voeten te houden. Elke hardloper moet aldus het strand "lezen"; de Running Blind begeleider heeft het "gelezene" ook nog eens verbaal te vertalen naar een duidelijke loopinstructie aan de Running Blind-loper.
En dit alles hardlopend, iedereen met zijn eigen ambitie en persoonlijke uitdaging.

And the winners are... 
Via de ouderwetse stopwatch is ieders tijd gemeten. 
De eerste heer op de 5km, 16-jarig talent Jurriaan Odekerken,  finisht net als vorig jaar als 1e, maar wel in een snellere tijd namelijk 19.59 (2015: 21.00). De eerste dame op deze afstand is eveneens net als in 2015 de 16-jarige Sidney van Zijl. Ook zij verbetert haar PR en kan trots zijn op 24.35 (2015: 25.15).

Op de 10km hebben we een vrouwelijke overall winnares. Naomi finisht in een zeer snelle tijd van 46.49. De eerste heer, Carol Peperkamp, volgt in een tijd van 50.42.

Met z'n allen ...
Dit zijn de eerste mooie vermeldenswaardige individuele resultaten. Maar een Duinlopers-loopevenement kenmerkt zich ook door een gezonde dosis sociale hardloopambitie. Naast "meedoen-is-belangrijker-dan-winnen,-maar-ondertussen-gaan-we er-wel-voor-mentaliteit" is er namelijk oog en zorg voor de mede-hardloper. Zo wordt iedere deelnemer, ook de hekkensluiter op de 10km, als vanzelfsprekend door de reeds gefinishte lopers náár en óver de All4Running-finish gejuicht, waarna hij/zij het glimmend goud omhangen wordt en hij/zij een flesje water en winegums aangereikt krijgt. 

Alle uitslagen staan online.  

Zuur en zoet ...
Na inspanning volgt ontspanning en is het de beurt aan de kenmerkende Duinlopersgezelligheid: met z'n allen bij Strandpaviljoen De Tropen de consumptiebon verzilveren en het er nog eens over hebben met je mede-hardlopers.  Het bleef nog lang aangenaam en leuk op het verwarmde Tropenterras. 

De foto's van onze Zomeravond Strandloop staan nu ook online. En er is een korte video te zien op BE@TFM/BE@TTV. Filmpje! Kijk snel

Grote dank ...
Dank jullie wel deelnemers, voor jullie inzet en enthousiasme. Ook een dank je wel naar onze onmisbare vrijwilligers Marion, Yvonne, Willem, fotograaf Paul. En niet te vergeten de supporters Diana, Frouke en Johan die spontaan meehielpen bij de finish.

De heuse startnummers en de mooie All4Running Start & Finish zijn ook dit jaar weer door All4Running gesponsord; dank jullie wel. Tot slot bedanken we ook Strandpaviljoen De Tropen voor hun aangename gastvrijheid. 

Wil jij nu ook ook hardlopen bij een loopgroep? Doe dan eens een keer (gratis) mee met onze wekelijkse woensdagochtend of zaterdagochtend Duinloperstraining. Dan kun je ervaren hoe het is om in onze groep te lopen, of het klikt en of er binnen onze loopgroep lopers van ongeveer hetzelfde niveau zijn. 

Tot slot ...
Het eerstvolgende Duinlopers-hardloopevenement is onze jaarlijkse Duinlopers Snertloop 2016. Reserveer zaterdagmiddag 19 november 2016 maar alvast in de agenda.