dinsdag 20 december 2016

Duinlopers Egmond Generale, 28 december a.s.
Duinlopers Egmond Generale, woensdag 28 december om 09.00 uur
Traditiegetrouw wordt ter voorbereiding op "Egmond" één keer het gehele rondje van de Kwart of bijna het gehele rondje van de Halve van Egmond gelopen. Er wordt vanuit het principe "samen uit - samen thuis" in twee groepen. Oftewel, binnen beide groepen harkt/stofzuigt iedere loper de laatste lopers. 

Kwart: één groep doet het parcours van de Kwart van Egmond in z'n geheel (10,5km)
Halve: de andere groep doet het parcours van de Halve minus de nieuwe lus bij Camping Bakkum, nog altijd goed voor zo'n 18km.

Het getij is deze woensdag "gunstig"; we zitten tussen hoog en laag water in. Volgens de lange termijn weersvoorspelling lijkt de wind uit zuidelijke richting (tegen) te gaan waaien met een matige kracht 4. En hoogstwaarschijnlijk blijft het met 6-8 graden wel droog.

Ons advies is deze "generale" en een rustig duurlooptempo af te leggen. Ga voor de uitdaging om met een zo laag mogelijke hartslag/ rustige ademhaling te lopen. En we hanteren het principe "samen uit-samen thuis", oftewel de snellere lopers harken/stofzuigen de laatste lopers.

Voor beide afstanden wordt omo 09.00 uur gestart vanaf de boulevard in Egmond aan Zee, ter hoogte van de Zilte Zoen. We eindigen (finishen) ook weer op de boulevard. Na afloop is er voor de liefhebber nog een gezellige nazit met koffie/thee/lekkers (voor eigen rekening) bij LET OP Van Speijk.

Ook als je de Kwart of Halve niet loopt, ben je vanzelfsprekend van harte welkom om aan te sluiten en lekker in je eigen tempo een afstand naar keuze mee te lopen.

Tot slot: loopmaatjes (niet-Duinlopers) zijn welkom om aan te haken bij onze Duinlopers Egmond Generale.