dinsdag 26 december 2017

Duinlopers Egmond Generale 2017Het is al jaren een Duinloperstraditie: twee weken voor "d-day" onze Duinlopers Egmond Generale. Het rondje "kwart" en het "halve" rondje (minus de km's over camping Bakkum). 
Ook als je niet mee doet met "Egmond" is het een lekkere duurloop. 
Doe je mee?  

Wanneer: zaterdag 30 december 2017
Hoe laat: 09.00 uur
Verzamelen: boulevard Egmond aan Zee, tegenover De Zilte Zoen
Afstand: 18km (Halve) en 10,5km (Kwart)
Let op: samen uit - samen thuis

Vanuit het principe "samen uit - samen thuis" wordt er in twee groepen gelopen. Oftewel, binnen beide groepen harkt/stofzuigt elke loper de laatste lopers.

Kwart: één groep doet het parcours van de Kwart van Egmond in z'n geheel (10,5km)

Halve: de andere groep doet het parcours van de Halve minus de nieuwe lus bij Camping Bakkum, nog altijd goed voor zo'n 18km.

Het getij is deze zaterdag gunstig; het is laag water om 09.34 uur  
Het weer: volgens de lange termijn weersvoorspelling wordt het een grijze dag met mogelijk wat regen. De wind lijkt uit zuidwestelijke richting (tegen) te waaien en is met windkracht 6 niet voor de poes. De temperatuur ligt rond de 6-8 graden.

Ons advies is deze "generale" in een rustig duurlooptempo af te leggen. Ga voor de uitdaging om met een zo laag mogelijke hartslag / rustige ademhaling te lopen. 

Voor beide afstanden wordt zaterdagochtend aanstaande (30/12) om 09.00 uur gestart vanaf de boulevard in Egmond aan Zee, ter hoogte van de Zilte Zoen. We eindigen (finishen) ook weer op de boulevard. Na afloop is er voor de liefhebber nog een gezellige nazit met koffie/thee/lekkers (voor eigen rekening) bij (LET OP) Van Speijk.

Ook als je de Kwart of Halve niet loopt, ben je vanzelfsprekend van harte welkom om aan te sluiten en lekker in je eigen tempo een afstand naar keuze mee te lopen.

Tot slot: loopmaatjes (niet-Duinlopers) zijn welkom om aan te haken bij onze Duinlopers Egmond Generale.