donderdag 12 juli 2018

Need & Nice to know Zomeravond Strandloop 2018


Aanmelden: 
Wij staan vanaf 19.00 uur op het strand (langs de vloedlijn) van Egmond aan Zee-Noord, ter hoogte van strandpaviljoen Zeester Bad Noord (te herkennen aan de gele kleur). 
We hebben een heus startnummer voor je klaar liggen. 
LET OP: neem s.v.p. zelf de veiligheidsspelden mee! En zorg dat je op tijd bent! 

Bijdrage: 
**NIEUW** Het inschrijfgeld à € 5,00 per persoon graag vóór vrijdag 13 juli a.s. "ouderwets handmatig" overmaken op bankrekening: NL56RABO 0195272463 t.n.v. A. van Egmond/M. Keijser-Nierop o.v.v. "JE NAAM - strandloop 2018"

Start & Finish: 
Op het strand van Egmond aan Zee-Noord, ter hoogte van strandpaviljoen Zeester Bad Noord.

Welkom & Warming-up:
Om 19.45 uur heten we iedereen van harte welkom, maken we een groepsfoto en doen we een korte warming-up.

Starttijd: 
De 10km start om 20.00 uur, de 5km start om 20.03 uur.

Parcours 10km, lees dit goed:
**NIEUW** Het parcours van de 10km gaat richting Bergen aan Zee. Bij de strandafgang Bergen aan Zee Noord (de laatste strandafgang in Bergen aan Zee) verlaat je het strand. Op de boulevard ga je linksaf (C.F. Zeiler Boulevard. Na zo'n 250 meter ga je rechtsaf de Julianalaan in. Deze laan leidt je terug naar het centrum van Bergen aan Zee. Bij de zee-aquarium, de hoofd strandafang, ga je rechtsaf het strand weer op. Op het strand begin je aan de terugweg, de laatste km's naar de finish in Egmond aan Zee.
De route is met rood/wit afzetlint en bordjes met pijlen aangegeven. Tip: kijk zelfstandig hoe het parcours gaat, loop niet "zomaar" achter je voorganger aan.

Parcours 5km, lees dit goed:
**NIEUW** Het parcours van de 5km gaat dit jaar volledig over het strand. Eerst ga je 2,5km richting Bergen aan Zee en bij het keerpunt (gemarkeerd met een streep in het zand en een geknutselde vlag) hol je vervolgens 2,5km terug. 

Tijdmeting:
Globale tijdmeting via de stopwatch van Agnes.
Wil je een exacte eindtijd weten, gebruik dan hiervoor de stopwatch op je eigen horloge of zo'n handige run-App op je mobiel.

Getij: 
Het getij is gunstig; het is om 17.01 uur hoog water. Tegen de tijd dat het startschot klinkt, is het water al een aardig eind op weg naar eb.  We gokken op een mooi, breed strand. 

Het weer: 
Zomers weer met volop zon, de temperatuur ligt 's avonds rond de 20 graden en er waait een verkoelend (fris) windje uit het noorden (windkracht 3). Prachtig weer voor een stukje hardlopen langs de vloedlijn.

Opfrissen:
Zorg voor een eigen "italian shower" of neem na afloop een duik in zee. Neem wat warme kleding mee voor na afloop. En misschien een lekkere strandhanddoek of -kleed?! 

After Run Fun American Style:
Na het zuur, komt het zoet. 
Direct na de finish wordt er glimmend goud om je hals gehangen, staat er een verfrissend watertje voor je klaar, kun je een winegum snoepen. 

De After Run Fun vieren we "American Style". Neem je eigen koeltas-/box mee met een frisje, een wijntje of biertje voor een "get together" na afloop bij de Start & Finish (of schuif na afloop op eigen gelegenheid naar binnen bij een strandpaviljoen).

Vervoer:
Als je op de fiets kunt komen, doe dat dan en zet je fiets bij de strandafgang Egmond aan Zee-Noord neer. Kom je met de auto, parkeer dan zoveel mogelijk in de buurt van strandafgang Egmond aan Zee-Noord. 

Tassen/kleding:
Deze kunnen -op eigen verantwoordelijkheid- bij de Start & Finish achterblijven. Agnes en  Martine zijn daar voortdurend aanwezig

LET OP: het is tot 19.00 uur Betaald Parkeren in Egmond aan Zee.