maandag 16 juli 2018

Duinlopers Zomeravond Strandloop 2018Op een zonovergoten vrijdagavond, 13 juli 2018, verzamelden zo'n 50 hardlopers zich voor ons jaarlijkse evenement: de Duinlopers Zomeravond Strandloop.


Parcours
De route was anders dan voorgaande jaren: de 10km ging één km meer over het strand en dientengevolge één minder door het dorp. De 5km ging alleen maar over het strand.

En het strand lag er prachtig bij. Het was om 17.00 uur hoog water, dus de zee trok zich al behoorlijk terug wat een groot, breed strand bracht voor onze hardlopers. De wind kwam uit noordelijke richting en noordenwind neemt aan het einde van de dag altijd in kracht toe. Oftewel de eerste helft van het parcours was -gevoelsmatig in elk geval-  "kromgebogen tegen de wind in". Het grote voordeel was hierdoor wel dat iedereen op de terugweg, met de wind in de rug, een stap harder kon.

Juichteam
Bij de All4Running Start & Finish werd, naarmate er meer mensen finishten, het "juichteam" recht-evenredig groter. Want zo werkt het áltijd bij een Duinlopersevenement: iedereen moedigt iedereen aan, tot de laatste deelnemer over de eindstreep is gekomen.
Sportiviteit, saamhorigheid en solidariteit zijn woorden die absoluut van toepassing zijn op deelnemers aan een Duinlopersevenement.

After Run Fun
Anders dan andere jaren konden we voor de After Run Fun niet terecht bij een strandpaviljoen. Dat mocht onze pret niet drukken; we organiseerden het "American Style", hetgeen zoveel betekende dat iedereen voor na afloop zelf een frisje, wijntje, biertje, chippie meenam. In de luwte van de Zeester Bad Noord zat een grote groep op kleedjes met koelboxen, thermosflessen en kartonnen bekertjes. De chipszak en nootjes werden doorgegeven.Vrijwilligers en sponsor
Natuurlijk waren onze trouwe vrijwilligers Karin, Yvonne en Marion  ook weer van de partij. Met als extra hulp Janneke en jongste helpende hand Robin.Karin ging op de "bezemfiets", eerst voor de troepen uit richting Bergen aan Zee en op de terugweg achteraan om de bordjes en lintjes op te halen. Marion, Robin & Yvonne is ons administratieteam: zij delen de startnummers uit, noteren finishtijden en hangen de glimmende medaille om de nekken van onze deelnemers. Janneke paste op alle tassen.
Grote dank ook voor All4Running; al een aantal jaar sponsoren zij ons elk evenement met heuse startnummers en gebruiken we hun beachvlaggen als Start & Finish.

Uitslagen
Op de ouderwetse manier, de analoge stopwatch, werd ieders eindtijd geregistreerd.
Als eerste heren kwamen de (tweeling)broers Bas en Bert Schuit over de finish van de 5km (26.38) resp. 10km (51.04). De snelste dame op de 5km was onze Duinloopster Lonneke Brakenhoff; in een tijd van 28.45 kwam zij over de eindstreep. Op 10km pakt ook een Duinloopster de zege: Olleke finishte in 53.50 (op haar hielen gezeten door haar oudere zus Liselotte) .
Klik hier voor alle uitslagen.


Foto's
Elke deelnemer (die we op de foto hebben) krijgt één dezer dagen via WhatsApp of E-mail zijn finishfoto toegestuurd.

Duinlopers Snertloop 2018
Zondagmiddag 4 november 2018 is ons winterevenement: de Duinlopers Snertloop. Eerst weer 5km of 10km hardlopen en bij de finish verwend worden met een kom huisgemaakte erwtensoep of tomaten-/paprikasoep. Reserveer de datum maar vast in de agenda.