dinsdag 13 november 2018

Duinlopers Full Moon Run 2018


Op zondagochtend 25 november a.s. organiseren wij onze allereerste Duinlopers Full Moon Run; een rondje hardlopen in het donker van de nacht op weg naar het allereerste licht van de dag. Het is de nacht van volle maan; als het meezit, worden we bijgelicht door het schijnsel van de volle maan. We lopen zonder hardloopverlichting of hoofdlampen. 

Het is een rondje van ca. 14km. dat we "samen uit - samen thuis' in een rustig tempo doen, afgewisseld met hier en daar wandelen en pauzeren. Het rustige tempo wordt afgesteld op het tempo van de langzaamste loper. Dat zal voor de snellere Duinloper misschien wennen zijn, maar zeker niet onmogelijk. 

Ben je bovenop een duin, sta lekker even stil en geniet van het uitzicht. De tijd telt niet, je luistert naar het ritme van je loopmaatjes om je heen, je kijkt naar de contouren en schimmen van bomen en struiken. 

Hoe ziet het programma er uit: 
06.45 uur: Verzamelen onderaan het Klimduin in Schoorl. Het is op dat tijdstip gratis parkeren
07.00 uur: Vertrek
08.20 uur: Zonsopgang op de heide (na ca. 7km)
09.15 uur: Finish onderaan het Klimduin
09.30 uur: Ontbijt bij restaurant De Viersprong in Schoorl, tegenover het Klimduin (voor wie wil en voor eigen rekening) 
Over hardlopen in het donker heeft Hans Koeleman een mooi boek geschreven: "het blauwe uur". Daarin schrijft hij o.a.: “Alles is anders ’s nachts. Je neemt anders waar. Alles danst. En voor je het weet ben je 1,5 uur verder. Door dat langzame lopen in het donker worden je zintuigen op stand-by gezet. je hersens nemen een golfpatroon aan dat lijkt op dat van slapen.”
Bij dit bijzondere Duinlopersrondje in het donker denken we aan een maximaal aantal deelnemers van 20 personen. Geef je graag van te voren op via e-mail: deduinlopers@gmail.com
Laat ons dan ook direct weten of je na afloop blijft ontbijten. Enne, wacht niet te lang met aanmelden, want vol = vol. 

Tot slot: deze Duinlopers Full Moon Run is GRATIS voor Duinlopers. Wil je iemand meenemen, dan vragen we daarvoor een bescheiden bijdrage van 5 euro. 

Disclaimer: meedoen is op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen risico