donderdag 8 november 2018

Zonnige Duinlopers Snertloop 2018Editie 2018 gaat de boeken in als een warme en zonovergoten Duinlopers Snertloop.

Dat is weer eens wat anders na jaren van schrale kou en striemende regen. Dit jaar ging een heel aantal van onze deelnemers in korte sportbroek en met blote armen hard hollend door het duingebied.
Door de droge periode voorafgaand aan deze 4 november waren sommige paden van het parcours ook zwaarder dan anders: mul, zwaar zand in plaats van geklonken bodem. Met name de 5km was hierdoor uitdagender. Desalniettemin heeft niemand zich daar door laten imponeren of afschrikken. Er zijn snelle tijden gelopen. De jongste jeugd gaat daarbij voorop.

5km
Op de 5km kwam Tim Verhoeven (13-jarige zoon van onze Karin V.) na 26.43 over de finish, op de hielen gezeten door zijn jongere zus Isa (10 jaar) die slechts 27.43 nodig had om 5km af te leggen. Moeder Karin moest behoorlijk doorlopen en kwam na onze Bas (3e in 28.12) omals 4e op deze afstand te finishen, en wel in 28.34.

10km
Nog voordat alle deelnemers van de 5km gefinisht waren, kwam de 1e van de 10km al aangesneld. Jurriaan (19 jaar, zoon van onze Reina) heeft een parcours record gelopen: 39.50.
Vlak na hem kwam nummer 2 op de 10km over de eindstreep: Vincent V. -met een klein lusje extra- finishte in 43.42. Ook de nummer 3 (Ray Janssen, echtgenoot van onze Esther J.) en de nummer 4 (Norbert van Duren, echtgenoot van onze Jeannet) hebben sneller gelopen dan de snelste tijd in 2017.

Let wel: onze tijden zijn handmatig gemeten tijden en we doen niet aan bruto en netto. Misschien dat de zelf via sporthorloge op running-App gemeten tijd fractioneel afwijkt van hetgeen in de uitslagenlijst komt.

Foto's
Inmiddels heeft iedereen -via WhatsApp of E-mail- zijn/haar finishfoto ontvangen. Onderweg zijn ook wat foto's gemaakt; deze komen z.s.m. op onze website.
NB: Heb je bezwaar tegen publicatie van foto (of eindtijd) laat dit ons dan z.s.m. weten. 

Uitslagen
De uitslagen zijn ook op een rijtje gezet. Klik hier om de uitslagen te bekijken.

Vrijwilligers/sponsoren
Zonder deelnemers geen Duinlopers Snertloop. Zonder All4Running Alkmaar geen startnummers en Start&Finish. En zonder vrijwilligers geen aanmeldadministratie, geen Snert & Zopie, geen bezemfietsen en geen foto's.

Bij de gratie van deelnemers, vrijwilligers en een sponsor kunnen wij elk jaar weer met veel plezier onze Duinlopers Snertloop organiseren. Grote dank voor jullie sportiviteit, jullie inzet en jullie enthousiasme.

Op naar een volgend Duinlopers-evenement. Dit jaar staat nog op de planning:
- 25 november Duinlopers Full Moon Run
- 29 december Duinlopers Egmond Generale (18km en 10,5km)

Meetrainen?
Loop je hard en wil je graag in de natuur, off the road, in een groep hardlopen? Doe eens vrijblijvend mee met onze training en ervaar.
maandagavond 19.30 - 20.45 uur, vanaf parkeerterrein 't Baafje in Heiloo
woensdagochtend 09.00 - 10.15 uur, vanaf PWN Parkeerterrein, Oude Schulpweg in Egmond-Binnen
zaterdagochtend 09.00 - 10.15 uur, vanaf PWN Parkeerterrein, Oude Schulpweg in Egmond-Binnen