donderdag 10 januari 2019

Pop-Up Duinlopers Egmond Basecamp 2019Sta jij aan de start zondag 13 januari a.s.: de dag van de Kwart en Halve van Egmond!?!

De Kwart en Halve marathon van Egmond staan altijd garant voor 10,5km resp. 21,1 km zwoegen en ploegen. Over asfalt en duinen. Dwars door mul zand en scherp helmgras. Klimmen op de Bloedweg en -de halve marathonlopers- omhoog langs de Van Speijk Vuurtoren. Maar... jullie hebben de km's in de benen, de conditie op orde en het parcours verkend. Dat gaat dus helemaal goed komen. 
Pop-Up Duinlopers Egmond Basecamp
Net als vorig jaar hebben weer, exclusief voor onze deelnemende Duinlopers, een Pop-Up Duinlopers Egmond Basecamp. Onze Toos heeft geregeld dat onze Duinlopers terecht kunnen in de bibliotheek van de Prins Hendrikstichting in Egmond aan Zee. Hier kun je je fiets parkeren, je omkleden, je spullen -veilig- achterlaten, een plasje doen, vooraf een thee/koffie drinken en achteraf staat er warme chocomelk klaar (misschien een soepje kopje soep) en kun je heroïsche verhalen uitwisselen met je loopmaatjes.  Loop je samen met een niet-Duinloper? Ook deze hardloper is welkom in ons Pop-Up Duinlopers Egmond Basecamp. 
We zijn zondag "open" vanaf 09.00 uur.

Adres: Voorstraat 41.
Let op: je gaat via de hoofdingang naar binnen (svp voeten vegen) en vervolgens linksaf de gang in. Je ziet de bibliotheek aan de linkerkant. Van buiten is de ruimte van de bibliotheek te herkennen aan de oranje biebstickers op de ramen. 

Getij:
Het getij is deze 2019-editie gunstig: het is om 08.06 uur hoog water, oftewel afgaand tij op weg naar de start. IJs en weder dienende ligt er dus een redelijk strand voor de Kwart-lopers (start is ca. 2,5 uur na hoog water). En de Halve-lopers houden zeker droge voeten. 

Weer:

Volgens de voorspellingen van vandaag lijkt het weer "zo-zo" te worden: een bewolkte dag met kans op wat regen. De temperatuur komt uit op zo'n graad of 7-9. De wind waait stevig uit westelijke (noordwestelijke) richting, kracht 6; op het strand van opzij dus (misschien een beetje schuin in de rug). 
Gezond:
Welnu, in die laatste dagen op weg naar Egmond is het (zoals eigenlijk altijd natuurlijk) belangrijk om:
 • gezond te eten; lekker veel groenten
 • extra te drinken, thee of water 
 • op tijd naar bed te gaan 
Tips voor dé dag zelf:
 • Ontbijt zoals je altijd ontbijt, voordat je gaat hardlopen. Neem een krentenbol (of gevulde koek) mee voor na afloop (kwart-marathon) of vooraf (halve marathon) als extra "benzine" (jullie starten tenslotte rond lunchtijd).
 • Ga op de fiets; dit is een ideale warming-up voor het lichaam. En na afloop trap je de verzuring van de prestatie weer lekker uit de benen. Het scheelt spierpijn the day after.
 • Neem (extra) warme kleding mee voor na afloop; dat is écht een kado aan jezelf.
 • Doe lekkere warme schoenen/laarzen aan, neem je hardloopschoenen in een tasje mee. Zo voorkom je vooraf én achteraf koude voeten.
 • Doe een muts op als je naar Egmond gaat. Je verliest de meeste warmte via je hoofd. Ook lekker voor na afloop: je wilt het niet koud krijgen.
 • Je kunt een regenponcho meenemen en aantrekken als je richting het startvak gaat; ideaal om je te beschermen tegen de wind als je nog even moet wachten. Nét voor de start trek je het uit en laat je het in het startvak achter.
 • Trek een (Duinlopers)shirt- of windjasje aan. Denk wel aan 2 lagen en iets met lange mouwen.
 • Denk aan de veiligheidsspelden om je startnummer mee op je buik te spelden.
Doe jij niet mee, maar wil je wel graag je loopmaatjes aanmoedigen? 
Er staat altijd een handvol Duinloperssupporters onder- of bovenaan de Bloedweg en/of op de weg richting Hotel Zuiderduin om iedereen aan te moedigen. Sluit vooral aan en vorm zodat we een heuse "Duinlopers Cheering Zone" vormen.NB: zaterdagochtend 12/1 is er gewoon DuinlopersTraining.