maandag 4 november 2013

Wilde Berenloop op Terschelling!

Mariëlle, Agnes en Martine waren er helemaal klaar voor: de Berenloop halve marathon op Terschelling. Code geel van het KNMI gooide roet in het eten: vanwege de storm en de kans op hagel en onweer moest de organisatie besluiten het hele loopevenement af te gelasten.

Desalniettemin gingen veel hardlopers die toch al op het eiland waren gewoon om 12.00 uur van start, waaronder onze Duinlopers met nog een handvol Heilooër loopmaatjes (Frans en Edith Mak, Marion Schipper, Marion Levering, Diana Slobben, Roos en Ruud Verwer, Jan-Willem en Bibi Visser, Liesbeth Diesfeldt, Leo Mayer).

Het werd een hele speciale editie waar gezelligheid en teamspirit de boventoon voerden. De start bestond dit jaar uit het aftellen door supporters en vervolgens onder 3 aan elkaar geknoopte sjaals gaan op weg naar de eerste bocht. De "wilde" waterpost na zo'n 9 km, waar een boerin lauwwarm water schonk, was hartverwarmend. De saamhorigheid onder de lopers en de zorgzaamheid naar elkaar was ongekend. De flesjes water van de onbekende mevrouw bij de strandopgang bij Midsland aan Zee hielpen ons na 2,5 loodzware km's het zand uit onze kelen te spoelen. De Heilooër loopmaatjes die het gehele parcours de achtersten van hun groepje hebben geharkt (onze Mariëlle heeft maar liefst 23,7km hardlopen i.p.v. 21km!) waren kanjers. En dezelfde supporters bij de eindstreep onder de Brandaris die wéér voor iedereen de aan elkaar geknoopte sjaals omhoog hielden, zorgden voor een geweldige finish.

Kortom, het was super, leuk, tof, bijzonder, speciaal, geweldig. Eentje om nooit te vergeten!

over het strand, windkracht 8 pal tegen, van Midsland aan Zee naar West aan Zee