dinsdag 1 april 2014

Een zonnige Zandvoort Circuit Run 2014

Zondag 30 maart 2014 is de dag dat de Zandvoort Circuit Run wordt gelopen. En het belooft een prachtige dag te worden: volop zon, nauwelijks wind en temperaturen van rond de 20 graden. En daarmee is dit  hardloopevenement een geweldige aftrap van een nieuw voorjaar. 

Natuurlijk zijn er ook weer Duinlopers naar Zandvoort afgereisd voor 4km circuit, 4km strand en 4km dorp. Met zo'n 14.000 andere hardloopdeelnemers is het drukte van jewelste in de startvakken. Een lang lint van lopers met shirts in alle kleuren van de regenboog slingert zich na het startschot over het bochtige circuit. Het strand is –ook voor onze Duinlopers die wel wat zand gewend zijn, een uitdaging. Vooral de strandopgang naar de boulevard is een keiharde kuitenbijter. 

In het dorp is het feest: supporters en dorpsbewoners moedigen iedereen onvermoeibaar aan, DJ's en bands zwepen de hardlopers op. 12km is tóch 2km langer dan de –voor de meesten- gebruikelijke 10km. En dit in combinatie met het warme lenteweer, maakt dat de lopers zich mentaal en fysiek in het zweet moeten werken. 

Onze Anita komt als eerste Duinloopster na een snelle 1.03.14  over de finish. Femke volbrengt de 12km in een mooie 1.09.00. Marion Pruymboom finisht in een knappe tijd van 1.10.30, Gabrielle zet een goede tijd van 1.15.21 neer. En onze Ina finisht in een prima tijd van 1.27.25. Onze Monique maakt van Zandvoort elk jaar een familie-uitje en neemt het hele gezin mee naar het circuit. Monique knalt op de 5km en komt na 26.56 over de eindstreep.

Mogelijk heeft iedereen wat langzamer gelopen dan hij/zij verwacht had. Dat kan vast en zeker vooral worden toegeschreven aan de warmte; het hart heeft hard moeten werken om de hitte kwijt te raken en die energie is dan niet beschikbaar om de eigen wedstrijdsnelheid te maken of te houden.

Hoe dan ook: hartstikke goed gedaan Duinlopers! Een ervaring rijker, een medaille in the pocket en een hele middag genieten van de endorfine in het lijf. 

PS: laat het ons weten als je wél hebt meegedaan aan de Zandvoort Circuit Run 2014, maar je vindt je naam niet terug in de Duinlopers annalen.