maandag 23 november 2015

Snertweer met de Duinlopers Snertloop?

Onheilspellende weersvoorspellingen. Op zaterdag 21 november 2015 duidde alles in de weersystemen op puur "snertweer". Denk aan een krachtige en gure noordwesten wind (kracht 5), zwaar bewolkt, winterse buien en hooguit 5-6 graden.

Op de mountainbike en gehuld in een niet-ademend regenpak (super zweten, pfff) zetten Agnes en Martine aan het begin van de zaterdagmiddag de route uit. De Duinlopers bewegwijzering bestaat wederom uit de welbekende pijlenbordjes op satéprikkers. Dit jaar geen ondersteuning via het plastieke rood/wit afzetlint in de bomen, maar diervriendelijk en recyclebaar in repen gescheurd wit beddenlaken.

Als de groep deelnemers zich om kwart voor drie verzamelt op het PWN-parkeerterrein breekt het wolkendek en zien we blauwe lucht. Niks geen snertweer met onze Duinlopers Snertloop.

Iedereen loopt onder leiding van ons Agnes 2 rondjes om het parkeerterrein, hupst en springt nog wat en dan zijn de spieren warm genoeg om te gaan knallen op ons Snertparcours. Na het maken van de groepsfoto telt Agnes af en gaan zo'n 30 lopers van start; voorop de sportievelingen die 10km gaan täckelen en op de hielen gezeten door de lopers die voor de 5km hebben gekozen.

Titelverdedigers op de 10km Frank Dekker en Frans Mak zien bij de start dat het voor hen een schier onmogelijke opdracht wordt om de snelste van deze 2015-editie te worden. De jongste deelnemer Mike Wortel (12 jaar, zoon van onze Margret W.), werd vorig jaar 2e,  nét na Frans.  Mike start helemaal achteraan, moet zelfs nog even stoppen om iets met een flipbelt in orde te maken. En dan komt hij ontspannen op stoom, huppelt hij lichtvoetig iedereen voorbij om ruim als 1e te finishen in een tijd van 48.35. Een verbetering van 1 minuut op zijn 2014-tijd.

De snelste dame op de 10km is Kitty Molenaar; zij finisht in 51.17.

Op de 5km finishen Christine en Rens als eersten in knappe eindtijden: 29.54 resp. 30.28

Naast vermelding van de eerst gefinishten, geldt bovenal voor al onze Snertlopers dat iedereen zijn/haar eigen winnaar is. Want de één loopt voor een snelle eindtijd. De ander verlegt qua afstand zijn/haar grens en voor weer een ander is meedoen aan ons loopje weer een eerste hardloopmijlpaal na langere tijd "uit de running" zijn geweest als gevolg van een blessure. Wij doen voor alle deelnemers twee duimen omhoog. Wil je alle eindtijden nalezen? Klik dan hier.

Als alle jaren wordt iedereen juichend en joelend naar de finish "getrokken", alwaar elke hardloper blinkend goud omgehangen krijgt. Om een eventueel vochttekort aan te vullen is er voor iedereen warme thee, sportdrank, limonade of water. En voor iedereen met een "hongerklop" of gewoon lekkere trek is er ontbijtkoek en -passend bij de tijd van het jaar- pepernoten.

Daarna is het tijd voor Snert & Zopie; bij Agnes thuis staat wijn/bier/fris klaar, is de soep warm, wordt roggebrood met spek rondgedeeld en smult iedereen van de smakelijke appeltaart van Marion L.. Iedereen heeft al snel rode konen, voelt zich een beetje vermoeid, maar vooral voldaan. Buiten regent het.

De beroemde "day after"... misschien wat spierpijn of stijfheid? Gun jezelf wat rust en geniet na met de geweldige foto's van Diederik (zie ook rechterkader).

Het volgende Duinlopers-evenement staat al weer gepland: zondagochtend 13 december a.s. is er ontspannende en spierherstellende workshop Yoga4Runners. Meer info volgt z.s.m.
En in november 2016 organiseren we natuurlijk wéér een Duinlopers Snertloop.