woensdag 23 maart 2016

8 redenen om mee te doen met onze Workshop Yoga4Runners!

Wanneer: zondagochtend 3 april

Hoe laat: 11.15 - 12.30 uur

Waar: De Dors 5-7 in Heiloo

Kosten: 5 euro p.p.

1. Kracht
Yoga versterkt zowel de belangrijkste spieren die je gebruikt tijdens het hardlopen als ook de onbenutte spieren. De bewegingen die je maakt op je matje, versterken je rompstabiliteit, bovenbeenspieren en heupspieren.

2. Flexibiliteit
Om beter te presteren heb je niet alleen kracht nodig maar ook flexibiliteit om je makkelijk en vrij te kunnen bewegen. Wanneer je yogaposities voor langere tijd aanhoudt, maak je je spieren, banden, pezen en gewrichten losser en/of elastischer waardoor je met meer gemak kunt hardlopen.

3. Ademhaling
Op de juiste manier ademen is binnen de yoga een van de  belangrijkste zaken. De ademhaling begeleidt het lichaam naar de juiste yogapositie. Door gecontroleerd te ademen, ben je je er meer bewust van dat er iets gebeurt in je lichaam. Zo heeft een trage ademhaling een ontspannend effect terwijl een snelle ademhaling je energie kan geven. Een gecontroleerde ademhaling helpt je dus om te ontspannen of om je beter te focussen tijdens je inspanningen.

4. Balans
Yoga zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans zijn. Het leert je ook naar je lichaam te luisten om een goede balans te vinden tussen lichtere en zwaardere trainingen.

5. Houding
Een goede loophouding is essentieel voor efficiënt, dus energiezuinig, hardlopen. Dankzij yoga verleng je je wervelkolom zonder spanning toe te voegen. Die "langere" houding, meer rechtop, kun je ook goed oefenen bij het hardlopen.

6. Sterke rug
Rugpijn is een veelvoorkomende klacht bij hardlopers. De constante klappen die vanaf de grond via je benen naar je rug gaan, veroorzaken spanning en pijn. Met verschillende yogaposities en rekoefeningen verminder je die pijn en spanning en voorkom je rugblessures.

7. Stress
Yoga helpt je om je emoties te controleren, wat erg handig is tijdens moeilijke periodes of trainingen. Een lastige yogapositie volhouden is net als het einde van een zware training. De ontspannings- en meditatietechnieken van yoga helpen je om je geest even leeg te maken en zorgen bovendien voor een betere nachtrust.

8. Mentaal
Regelmatig aan yoga doen, verhoogt je concentratievermogen. Daarnaast leer je ook de mogelijkheden van je lichaam en geest te accepteren en ze alleen zo ver te pushen als mogelijk is.
(Bron: Runnersweb)

Onze workshop Yoga4Runners wordt verzorgd door onze Duinloopster én gediplomeerd yoga-docente Esther Nederkoorn.
Wil je mee doen met onze workshop Yoga4Runners? Meld je dan even aan via deduinlopers@gmail.com